BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da gözaltına alınanların sayısı açıklandı!----

İran'da gözaltına alınanların sayısı açıklandı!

İran'da gözaltına alınanların sayısı açıklandı!
09 Ocak 2018 - 12:44 www.finansgundem.com

İran'da 10 günden fazla süren protesto gösterilerinde 3 bin 700 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Amerikan AP haber ajansının İranlı bir milletvekiliden aldığı bilgiye göre, İran'daki protestogösterilerinde yaklaşık 3 bin 700 kişi gözaltına alındı.

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney’den de bugün “ABD ve Büyük Britanya İran’da huzursuzluk yaratmakta başarısız oldu” açıklaması geldi.

28 Aralık’ta İran’ın en büyük ikinci kenti Meşhed’de başlayan gösteriler, pek çok kent ve kasabaya yayıldı. Bu gösteriler, 2009’daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki protestoların ardından en kuvvetli tepki oldu.

Gıda fiyatlarındaki artışla başlayan şikâyetler, ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı HasanRuhani ve ülkenin ruhani lideri Ayetullah Hamaney’in hedef alınmasına kadar uzandı.

Pek çok kentte karşılık olarak rejim yanlısı büyük gösteriler de düzenlendi.

10 günü aşkın süren protestolarda en az 21 kişi öldürüldü.

Son günlerde gösterilere katılımların azalmasıyla birlikte, İranlı yetkililer “Fitne bitti, dış güçler yenildi” mesajlarını artırdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serap09 Ocak 2018 12:57

    iran halkının özgürlük , demokrasi istemesi çok normal. kuranda bile zorlama yok derler, birilerinin çıkıp insanlara hükmetmeye çalışması hiç adaletli değil. kimse kimsenin inancına müdahale edemez. iran hükümeti 1 gece de şeriat getirdiği ülkeye kaç günlerdir özgürlük getiremedi. bu hükümet kaddafiden daha fazlasını hakediyor