BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİran’a büyük sevkiyat başladı----

İran’a büyük sevkiyat başladı

İran’a büyük sevkiyat başladı
30 Mart 2013 - 22:53 www.finansgundem.com

ABD yaptırımları nedeniyle Ocak’ta duran İran’a altın ihracatı yeniden başladı

Türkiye’nin ihracatı, şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.8 artarak 12 milyar 435 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 9 artarak 19 milyar 394 milyon dolar oldu.
Dış ticaret açığı ise aynı dönemde yüzde 15.2 artarak 6 milyar 958 milyon dolara yükseldi. 8.7 milyar doları bulması beklenen açık, beklentilerin altında çıktı. Türkiye’nin ABD yaptırımları nedeniyle düşüş eğiliminde olan İran’a altın ihracatı ise ocakta tamamen durmasının ardından şubatta tekrar başlayarak 117.9 milyon dolar oldu. Birleşik Arap Emirlikleri’ne ise şubatta 402.3 milyon dolarlık altın ihraç edildi. Ocakta 466 milyon dolar olan toplam altın ihracatı, şubatta yüzde 18.4 artışla 551.6 milyon dolara yükseldi. 
 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Konuyla ilgili Vakıfbank’ın hazırladığı notta, dış ticaret verilerinin piyasa beklentilerinden çok daha düşük geldiğine dikkat çekilerek, “Söz konusu sapmada ithalattaki yükselişin piyasa beklentilerinin altında kalması başrolü oynarken, ihracattaki güçlü seyrin de devam etmesi bir diğer etkendi” denildi.
En büyük ihracat kalemi, şubatta 1.44 milyar dolarla motorlu kara taşıtları ve aksam parçaları olurken, bu faslı, bu kalemi 998 milyon dolar ile kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, bunların aksam ve parçaları izledi. Demir ve çelik 919 milyon dolar ile üçüncü sırada yer alırken kıymetli ve yarı kıymetli metaller ve taşlar kaleminde 837 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)