BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'a ambargo müjdesi----

İran'a ambargo müjdesi

İran'a ambargo müjdesi
25 Kasım 2013 - 10:57 www.finansgundem.com

AB, İran'a yönelik yaptırımları en erken aralıkta gevşetecek

Fransa dışişleri bakanı Laurent Fabius, bugün yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin İran'a yönelik yaptırımları en erken Aralık ayında gevşetebilecek gibi göründüğünü söyledi.
 
AB'nin 28 üye ülkesi İran'a yönelik yaptırımları önümüzdeki haftalarda yapılacak olan AB dışişleri bakanları zirvesinde oylayacak. İmzlanan anlaşmanın geçerli olabilmesi için Oylamada kararın oybirliği ile alınması gerekiyor.
 
Fransa Dış işleri Bakanı konuya ilişkin açıklamasında İran'a yönelik yaptırımlardaki gevşemenin sınırlı, belirli hedeflere yönelmiş ve geri döndürülebilir adımlar olacağını ve İran'ın taahhütlerini yerine getirmemesi halinde iptal edilebileceğini dile getirdi.
 
Bakan, İran'a yönelik yaptırımlar arasında kaldırılacak en büyük yaptırımın otomotiv sektöründekiler olacağını belirtti.
 
İran'a yönelik yaptırımlar nedeniyle Fransız oto üreticileri PSA Peugeot Citroen ve Renault SA geçtiğimiz yıl ülkedeki operasyonlarını kapatmışlardı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)