BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran menşeli BOPP film ithalatında uygulanacak kota miktarları belirlendi----

İran menşeli BOPP film ithalatında uygulanacak kota miktarları belirlendi

İran menşeli BOPP film ithalatında uygulanacak kota miktarları belirlendi
23 Haziran 2023 - 11:13 www.finansgundem.com

İran menşeli BOPP film ithalatında uygulanan miktar kısıtlamasının esasları tespit edildi. Kota başvuruları, Gümrükler Tek Pencere Sistemi kapsamında Bakanlık internet sitesinden ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğle, İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ kapsamında İran menşeli BOPP film ithalatında uygulanan miktar kısıtlamasının (kota) dağıtımı, yönetimi, başvuru ile kullanım usul ve esasları düzenlendi.

Buna göre, söz konusu üründe 2 Temmuz 2023-1 Temmuz 2024 dönemi için 1544 ton, 2 Temmuz 2024-1 Temmuz 2025 dönemi için 1592 ton, 2 Temmuz 2025-1 Temmuz 2026 dönemi için 1642 tonluk kota belirlendi.

İran menşeli eşyaya yönelik kota başvuruları Gümrükler Tek Pencere Sistemi kapsamında Bakanlık internet sitesinde yer alan "İthalat Belge İşlemleri" bölümünden ya da e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

25 BİN KİLOGRAM SINIRI

Kota dağıtımı, başvuru sırasına göre "ilk gelen ilk alır" yöntemiyle yapılacak. Bir ithal lisansında verilebilecek miktar, 25 bin kilogramı aşamayacak.

Tebliğ, 2 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

SERAMİK ÜRÜNLERİNE UYGULANAN GÖZETİM UYGULAMASI ESASLARINA DÜZENLEME

Öte yandan, Bakanlığın, İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğle, bazı seramik ürünleri için uygulanan gözetim uygulamasına ilişkin esaslar düzenlendi. Değişiklikle seramik ürünleri için ton başına dolar bazında uygulanan birim gümrük kıymeti değerleri yeniden belirlendi.

Tebliğ, 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Bazı sanayi ürünlerinin ithalatında tarife kontenjanı belirlendi

 

Pakistan'da döviz sıkıntısı gıda ithalatı vurdu

 

Çin'in Rusya'dan ham petrol ithalatı rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)