BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran İsrail'e saldırı başlattı----

İran İsrail'e saldırı başlattı

İran İsrail'e saldırı başlattı
13 Nisan 2024 - 23:01 www.finansgundem.com

İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İsrail Ordusu'ndan yapılan ilk açıklamada İsrail'in hava savunma sisteminin saldırıya karşı hazır durumda olduğu belirtildi.

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney,İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadelerini kullanmıştı.

SALDIRIYI İSRAİL DEVLET TELEVİZYONU DUYURDU

İsrail devlet televizyonu KANN, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. Uluslararası haber ajansları Irak semalarında İsrail'e gönderilen İHA'ların görüldüğünü açıkladı. İsrail kaynakları İHA'ların İsrail'e ulaşmasının saatler alacağını belirtiyor.

İsrail hava sahasını yerel saatle 00:30'da kapatılacağını duyurdu. Açıklamada ulusal hava limanının hem inişler hem de çıkışlar için kapatılacağı belirtildi.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail Ordusu, İran'ın İsrail'e yönelik insansız hava aracı ile saldırı başlattığını ve İsrail'in hava savunma sisteminin saldırıya karşı hazır durumda olduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaş kabinesini topladığı bildirildi. 

İRAN'DAN AÇIKLAMA

İran Devlet Televizyonu İsrail'e kapsamlı bir saldırı başlatıldığını doğruladı.

Ayrıca İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Siyonist rejimin Şam'daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldı" denildi. 

İran tarafı İsrail'e yapılan operasyona "True Promise" (Gerçek Vaat) ismini verdi.

İSRAİL ORDUSU DOĞRULADI: 100'DEN FAZLA İHA İLE SALDIRI

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrailli yetkililer, İran'dan düzenlenen saldırılar karşısında birkaç gün devam edecek saldırılara hazırlanıyor. Haberde, İsrail'in saldırılara karşılık vermesinin beklendiği paylaşıldı.

İsrail'e yönelik İHA saldırısının sadece İran'dan değil, Yemen ve Irak'tan da düzenlenmiş olabileceği belirtildi.

Öte yandan, İsrail Ordu Sözcülüğü AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran'dan İsrail'e 100'den fazla İHA ile saldırı düzenlendiğini doğruladı.

ULUSA SESLENİŞ İPTAL

ABD Başkanı Biden'ın Oval Ofis'te gündeme ilişkin ulusa sesleniş açıklaması yapacağı bildirildi. Ancak söz konusu açıklama daha sonra geri çekildi. 

BEYAZ SARAY: İSRAİLLİLERLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ 

Beyaz Saray'dan saldırı ile ilişkili yapılan açıklamada, "İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD İsrail'in savunmasını destekleyecek" denildi. Açıklamada ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı ile birlikte gelişmeleri görüşeceği de belirtildi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İran'ın saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yapmış ve "İran, İsrail'e karşı bir hava saldırısı başlattı. Başkan Biden'ın mesajı net: İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmaz. ABD, İrail halkının yanındadır ve İran'dan gelen tehditlere karşı onların savunmalarını desteklemektedir." ifadelerini kullanmıştı.

BIDEN SALDIRIYI DURUM ODASI'NDAN TAKİP EDECEK

ABD Başkanı Biden İran'ın İsrail'e saldırısını Durum Odası'ndan anlık takip edecek. Durum Odası'nda (Situation Room) İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi isimlerle bir araya gelecek olan Biden, gelişmeleri anlık olarak değerlendirecek. 

İNGİLTERE BAŞBAKANI: SALRIDIYI KINIYORUZ

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İran'ın İsrail'e düzenlemiş olduğu İHA saldırısını kınadıklarını açıkladı. 

NETANYAHU: KAZANACAĞIZ

İran'ın misilleme saldırısından sonra Netanyahu, eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'te bir açıklama yaptı.

Kısa bir açıklama yapan Netanyahu, "Durdurduk, püskürttük, birlikte kazanacağız" dedi.

İSRAİL ORDUSU: SALDIRILAR PÜSKÜRTÜLDÜ

Öte yandan İsrail ordusu da saldırılarla ilgili bir açıklama yaptı... Yapılan açıklamada saldırıların yüzde 99'unun püskürtüldüğü belirtilirken, "Saldırıların bir kısmı İran'ın yanı sıra Irak ve Yemen'den geldi" denildi. Açıklamada, İran'dan 300 saldırı yapıldığı belirtildi.

Pentagon'dan İsrail'e koşulsuz destek

 

Rusya Dışişler Bakanı İranlı mevkidaşıyla telefonda görüştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)