BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran hedefleri kasten mi ıskaladı----

İran hedefleri kasten mi ıskaladı

İran hedefleri kasten mi ıskaladı
09 Ocak 2020 - 03:37 www.finansgundem.com

İran’ın ABD’nin Irak’taki iki hava üssüne düzenlediği saldırılarda ölen olmadığının açıklanmasının ardından İran’ın füzelerini kasıtlı olarak üslere isabet ettirmemiş olabileceği haberleri basında ve haber ajanslarında yer aldı

İran'ın dün gece Irak'ta ABD'nin Erbil ve Ayn el-Esed askeri üslerine gerçekleştirdiği füze saldırısıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. CNN INT ve Reuters'in ABD hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre İran, füzeleri kasıtlı olarak hedeflere tam isabet ettirmemiş olabilir. 

İlk olarak CNN televizyonunun web haberinde ABD hükümet kaynaklarının İran’ın kasten üsleri ıskalamış olabileceği yorumuna yer verildi. Haberde İran’ın füzelerini Amerikalılar’ın daha yoğun olduğu bölgelere gönderebileceği, ancak bunu yapmadığı vurgulandı.

İran füzelerinin Erbil’deki ABD konsolosluğunu da vurabileceği ancak buna rağmen konsolosluğu hedef almadığı belirtildi.

Haberde bu bilginin önce Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile paylaşılacağı ardından Pompeo’nun Başkan Donald Trump’ı bilgilendireceği kaydedildi.

Daha sonra Reuters haber ajansı da Washington’da adını açıklamayan kaynaklara dayandırdığı haberinde İran’ın gerilimin daha fazla yükselerek kontroldan çıkmasını önlemek için hedefleri ıskalamış olabileceği belirtildi. Kaynağa göre İran bu şekilde hem can kaybına neden olmadı hem de Tahran’ın yanıt verdiği mesajını iletti. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)