BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran, ABD'nin Irak’taki saldırılarını kınadı----

İran, ABD'nin Irak’taki saldırılarını kınadı

İran, ABD'nin Irak’taki saldırılarını kınadı
30 Aralık 2019 - 13:00 www.finansgundem.com

İran, ABD’nin Irak’taki hava saldırılarını kınadı ve 'işgalci' olarak tanımladığı ABD’nin bu ülkedeki askeri varlığının son bulmasını istedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, ABD'nin terörle mücadele söylemlerinin 'yalan' olduğunu, yapılan saldırının açık bir şekilde 'terörizm' örneği olduğunu savundu.

İranlı sözcü, yaptığı açıklamada, "Bu saldılar, bir kez daha ABD’nin terör örgütü DEAŞ ile mücadele ettiğinin yalan olduğunu kanıtlamış oldu. Çünkü hedef aldığı güçler, son yıllarda DEAŞ teröristlerine ağır darbe vurmayı başarmıştır" dedi. Yabancı kuvvetlerin bölgede bulunmasının gerilim ve güvensizliği arttırdığını belirten Musevi, "ABD, bölgedeki işgalci varlığına son vermeli. ABD’yi, Irak’ın egemenliğine, toprak bütünlüğüne saygı göstermeye ve bu ülkenin içişlerine karışmamaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD, dün gece Irak’ta İran’a yakınlığıyla bilinen Hizbullah güçlerinin mevzilerini hava saldırılarıyla vurmuştu.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)