BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak, Fransa'dan radar sistemleri alacak----

Irak, Fransa'dan radar sistemleri alacak

Irak, Fransa'dan radar sistemleri alacak
30 Ağustos 2023 - 04:39 www.finansgundem.com

Irak Başbakanı Şiya es-Sudani, Fransa'dan alacakları radarlar ile ülke egemenliklerini ve hava sahalarını tamamen kendilerinin kontrol edebileceğini belirtti

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Fransa’dan alacakları radarlarla ülke egemenliği ve hava sahasının tamamını kontrol edeceklerini söyledi.

Irak Başbakanı Şiya es-Sudani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la yaptığı telefon görüşmesinde, ülkesinde IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda hayatını kaybeden Fransız askeri için başsağlığı dileğinde bulundu.

''HAVA SAHASINI TAMAMEN KONTROL EDECEĞİZ''

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sudani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

Sudani ile Macron, görüşmede, iki ülke arasında imzalanan stratejik ortaklıkla ekonomik, kültürel, güvenlik ve askeri ilişkileri değerlendirdi.

Görüşmede, Bakanlar Kurulu'nun Irak’ın Fransa’dan radar almak için yaptığı sözleşmeleri onayladığını ifade eden Sudani, “Bu radarlarla ülke egemenliği ve hava sahasının tamamını kontrol edeceğiz” dedi.

Sudani, Irak’ta IŞİD'e karşı operasyonda Fransız askerinin hayatını kaybetmesinden dolayı Macron’a başsağlığı dileğinde bulundu.

Irak, doğalgaz borçlarının tümünü İran'a ödedi

 

Nijer'in hedefinde Fransa var

 

Milli İHA'lara, MİLSAR radarları eklenecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)