BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIrak 188 Türk çocuğunu Türkiye'ye teslim etti----

Irak 188 Türk çocuğunu Türkiye'ye teslim etti

Irak 188 Türk çocuğunu Türkiye'ye teslim etti
29 Mayıs 2019 - 13:55 www.finansgundem.com

Irak DAEŞ şüphelilerinin 188 Türk çocuğunu Türkiye'ye teslim etti.

Irak yargı sözcüsü Abdul Sattar  Birqdar, Irak'ın DAEŞ örgütü şüphelilerinin 188 Türk çocuğunu her iki ülkeden hükümet yetkililerinin ve UNICEF'in önünde Türkiye'ye teslim ettiğini belirtti. Birqdar çocukların Bağdat Havalimanı'nda teslim edildiğini ve kendilerini Türkiye'ye götürecek uçağa bininceye kadar Irak yargı temsilcilerinin hazır bulunduklarını söyledi.

Birqdar, "Terörizm dosyasından ve yabancı şüphelilerden sorumlu olan merkezi soruşturma mahkemesi, Irak'ta DAEŞ teröristlerinin arkasında bıraktığı 188 çocuğu Türk tarafına teslim etti" dedi.

Birqdar bu sayının "reşit olan" ve yasadışı olarak sınırı geçmekle suçlu bulunan ve cezalarını çeken "küçük bir yüzde" grubu kapsadığını belirtti.

Irak'ta çocuklar dokuz yaşından itibaren işledikleri suçlardan sorumlu tutulabilir. Birqdar, Irak dışişleri bakanlığı yetkilisi, Bağdat'taki Türk büyükelçiliğinin temsilcisi ve UNICEF dahil uluslararası örgütlerin temsilcilerinin hazır bulunduğunu söyledi.

Reuters'ın Mart ayında yayınladığı özel haberde İslam Devleti örgütünden yaklaşık 1,100 çocuğun Irak adalet sisteminde tutulduğu ortaya koyulmuştu. En küçük olanlar anneleri ile birlikte hapiste kalır. En az yedi çocuk kötü koşullar nedeniyle hayatını kaybetti.

Yasadışı bir şekilde Irak'a girmekten İslam Devleti örgütü için savaşmaya kadar çeşitli suçlardan yüzlerce çocuk yargılanıyor. 9 ila 18 yaşları arasındaki 185 çocuk suçlu bulundu ve Bağdat'taki çocuk cezaevinde birkaç aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)