BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarInvesco, Bitcoin operasyonunu durdurdu----

Invesco, Bitcoin operasyonunu durdurdu

Invesco, Bitcoin operasyonunu durdurdu
19 Ekim 2021 - 08:03 www.finansgundem.com

SEC’in onay vermesiyle piyasaların gündemine gelen ETF girişimlerinde önemli bir gelişme daha yaşandı. Invesco, Bitcoin vadeli işlemleri ETF'si çıkarma çalışmaların durdurdu.

Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ihraççısı olabilecek Invesco, bir Bitcoin vadeli işlem ürünü çıkarma yarışından çekiliyor.

 Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, diğer ihraççı ProShares tarafından rakip bir ürünün işlemlere açılmasından bir gün önce, artık bitcoin vadeli işlemleriyle bağlantılı bir ETF başlatmaya çalışmayacağını söyledi.

 Şirketin sözcüsü Bloomberg'e yaptığı açıklamada, fiziksel bir bitcoin ETF başlatma çabalarına devam edileceğini söyledi.
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ilk Bitcoin (Vadeli fonlarına) ETF'ine onay verdi. Onaylanan başvuruların kripto para piyasasına para görüşlerini arttırarak sektörü olumlu etkileyeceği tahmin ediliyor.

Karar ile ProShares Bitcoin ETF'i bugün işlem görmeye başlayacak. İlk kararın ardından sırada bekleyen 40'a yakın ETF başvurusu bulunuyor.

SEC, geçen hafta Bitcoin fonlarına yönelik yatırımlarda dikkat edilmesi gereken unsurları açıklayarak, onay için ilk sinyali vermişti. Onaylanan başvuruların kripto para piyasasına para görüşlerini arttırarak sektörü olumlu etkileyeceği tahmin ediliyor.

ProShares'in Bitcoin borsa yatırım fonu NYSE'de yarın işleme açılacak

 

Ünlü CEO'dan tavsiye, TCMB Bitcoin alsın

 

ABD Hazine Bakanlığı'ndan kripto para piyasasına kritik uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)