BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİnternet tarihinin en büyük siber saldırısı----

İnternet tarihinin en büyük siber saldırısı

İnternet tarihinin en büyük siber saldırısı
03 Temmuz 2021 - 16:59 www.finansgundem.com

Siber güvenlik firması Hunters Labs, Rusya ile bağlantılı bir hacker grubunun, yaygın ve kalıcı bir fidye yazılımı saldırısında yaklaşık 200 şirkete sızdığını iddia etti

Hunters Labs'e göre hackerlar, genellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere BT desteği sağlayan hizmet sağlayıcılarını hedef aldı. Bloomberg’in haberine göre, hackerlar yönetilen hizmet sağlayıcıyı hedef alarak müşterilerin bilgisayar ağlarına erişebilir ve bunlara sızabilir.

Saldırıyla ilgili bilgi sahibi iki kaynağa göre, saldırıya maruz kalan hizmet sağlayıcılardan ikisi Synnex ve AFTEX LLC.

AFTX CEO’su George Demo, Bloomberg News'e verdiği demeçte, "Yüzlerce yönetilen hizmet sağlayıcı, küresel tedarik zincirinin ihlali gibi görünen şeylerden etkilendi. Siber saldırıya maruz kalan müşterilerin zararlarını telafi etmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hunters Labs'ta siber güvenlik araştırmacısı olan John Hammond, "Şu anda bildiğimiz kadarıyla, fidye yazılımı saldırısından etkilenen en az 200 şirketin yanı sıra bu saldırıdan etkilenen sekiz de ortağımız var" dedi.

Hammond, daha fazla yönetilen hizmet sağlayıcının risk altında olması nedeniyle mağdur sayısının artmasını beklediğini söyledi.

İsviçre merkezli yönetilen siber güvenlik hizmetleri sağlayıcısı Kudelsky Security şirketinin CEO'su Andrew Howard, “Bu, şimdiye kadarki en etkili büyük ölçekli saldırılardan biri ve sadece fidye almak için tasarlanmış gibi görünüyor. Bir saldırganın kötü amaçlı yazılım dağıtması için güvenilir BT sağlayıcılarından daha iyi bir yöntem izlemesini düşünmek zor” dedi.

Birçok Amerikan şirketi, Solarwinds, Amerikan petrol boru hattı sistemi Colonial Pipeline ve hatta ABD hükümetine ait uydu tabanlı radyonavigasyon sistemi GPS, son zamanlarda üretimlerini yavaşlatan ve hatta durduran siber saldırıların hedefi oldu.

ABD Federal Polisi, bu saldırıları, Kremlin'in onayı ile Rus topraklarında faaliyet gösteren hackerların yaptığını savunuyor.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı, Cuma günü yaptığı açıklamada, ‘yeni saldırının doğasını anlamak ve buna yanıt vermek’ için önlemler alındığını belirtti.

Ulusal siber güvenlik için yeni adımlar atılabilir

AB ortak siber birim kurmaya hazırlanıyor

Organize siber saldırılar 2 kattan fazla arttı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)