BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİnsanlık kırmızı kodlu iklim kriziyle karşı karşıya!----

İnsanlık kırmızı kodlu iklim kriziyle karşı karşıya!

İnsanlık kırmızı kodlu iklim kriziyle karşı karşıya!
25 Ekim 2023 - 13:10 www.finansgundem.com

Bilim insanları, 2019'da yapılan iklim acil durumu uyarısını güncelledi. Uzmanlar, insanlığın dünyanın yaşamsal belirtileri için büyük bir tehditle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarılarda bulundu.


Binlerce bilim insanından oluşan koalisyon, 2019 dünya bilim insanlarının iklim acil durumuna ilişkin uyarısını güncelleyerek, dünyanın işgal altındaki yaşamı destekleme kapasitesiyle keşfedilmemiş alana girdiğini belirtti

GEZEGENİN YAŞAMSAL BELİRTİLERİNE CİDDİ TEHDİT

The Hill'in haberine göre, raporda imzası bulunan 15,000'den fazla kişi, son dönemde kırılan çok sayıda sıcaklık rekorunun gezegenin "yaşamsal belirtilerine" yönelik ciddi tehditlere işaret ettiğini yazdı.

Bu terim, insan nüfusu ve enerji tüketiminden Brezilya Amazon yağmur ormanlarının kaybına kadar uzanan 35 göstergeyi ifade ediyor.

Rapora göre, bu yaşamsal göstergelerden yirmisi şu anda rekor düzeyde aşırılık gösteriyor.

2023 KAYITLARA GEÇEN EN SICAK YAZ MEVSİMİ

Yazarlar 2023'ün kayıtlara geçen en sıcak yaz mevsimini yaşadığını ve muhtemelen şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıllar arasında yer alacağını belirtiyor.

Okyanus asitliği, buzul kalınlığı ve Grönland buz kütlesi tüm zamanların en düşük seviyelerine ulaşırken, okyanuslar her zamankinden daha sıcak.

Bu da deniz yaşamı kaybından gezegenin halihazırda gördüğü türden yoğun tropikal fırtınalara kadar değişen etkilere yol açabilir.

Araştırmalar 2023'te aşırı sıcak hava koşulları dolayısıyla Çin'in kuzeyindeki sel felaketi ve Akdeniz'de çoğunluğu Libyalı binlerce kişinin ölümüne neden olan fırtına gibi alışılmadık bölgelerde tehditlerin ortaya çıktığını gösteriyor.

PANDEMİ SONRASI FOSİL YAKUT KULLANIMI ARTTI

Uyarıda ayrıca, bazı çevrelerdeki "yeşil toparlanma" umutlarına rağmen, Kovid-19 yasaklarının kalkmasıyla beraber fosil yakıt kullanımının hızla arttığına dikkat çekiliyor. (NTV)

Yarım milyardan fazla insan iklim şokları tehdidi yaşıyor

 

Küresel ısınmada endişe verici ölçüm

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)