BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİnşaat devi maaşları ödeyemiyor----

İnşaat devi maaşları ödeyemiyor

İnşaat devi maaşları ödeyemiyor
24 Haziran 2020 - 11:35 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan’ın en büyük inşaat şirketlerinden Binladin Group, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle nisan ve mayıs aylarında bazı çalışanların maaşlarını ödeyemedi

Suudi Arabistan'ın dev inşaat firması Binladin Group, ekonomik anlamda çok zorlu bir süreçten geçiyor. Korona virüs salgını, işlerin neredeyse tamamen durmasına neden oldu. Şirket, 15 milyar dolarlık borcunu yapılandırmak için girişimlerde bulunsa da şimdilik bunda başarılı olamadı.

DEV PROJELERİ VAR

Bloomberg'de yer alan habere göre, 100 bin çalışanı bulunan Binladin Group, nisan ve mayıs aylarında birçok işçinin maaşını ödeyemedi. Şirketin haziran ayında 100 bin personeline maaş ödeyip ödeyemeyeceği belirsiz.

Şirket, yıllardır Suudi Arabistan'da havalimanlarının yanı sıra Mekke ve Medine'deki kutsal yerlerde yapılan mega projeleri üstlenmişti. Salgın sonrası devam eden projelerin büyük bölümü durduruldu. Binladin Group, konuyla ilgili yöneltilen soruları yanıtsız bırakmayı tercih etti.

ÇALIŞANLAR TWİTTER'DAN TEPKİ GÖSTERDİ

Borç yapılandırması için Houlihan Lokey Şirketi ile birlikte çalışan Binladin Group, mayıs ayında maliyetleri yüzde 50 düşürdü. Bazı çalışanlara ücretsiz izinler verildi. Ayrıca Ramazan Ayı'nda 50 bin çalışana maaşlarının üçte biri kadar ödeme yapıldı. Maaşlarını alamayan ve bu nedenle şirkete öfkelenen çalışanlar, anonim isimlerle Twitter'da #BinladinMaaşlarındaGecikme etiketiyle tepkilerini gösterdi.

HÜKÜMET YÜZDE 37 HİSSEYİ ALMIŞTI

Suudi Arabistan, petrol fiyatlarının dibe vurması nedeniyle ekonomik kriz yaşıyor. Yönetim, KDV'yi üç katına çıkartırken, devlet çalışanları için ekstra ödenekler kesildi.

Hükümet, Usame Bin Ladin'in üvey kardeşi Bark Bin Ladin'in yolsuzluğa karıştığı gerekçesiyle 2017 yılının kasım ayında şirketin yüzde 37'lik hissesini devralmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)