BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'nin yeni Maliye Bakanı'ndan şok mesajlar----

İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı'ndan şok mesajlar

İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı'ndan şok mesajlar
15 Ekim 2022 - 21:20 www.finansgundem.com

İngiltere’nin bu yılki dördüncü maliye bakanı olan Jeremy Hunt, vergi ve harcamalar konusunda önlerinde zor kararlar olduğunu söyledi.

İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı önemli açıklamalarda bulundu.

38 gün görevde kalan Kwarteng'in yerine göreve gelen Jeremy Hunt bazı vergilerin artmasına ihtiyaç duyulduğunu, hükümet harcamalarının da azalmasının gerekebileceğini belirtti. Hunt ayrıca, “temiz bir sayfa açacağını” söyledi.

Yılda 150 bin sterlinden fazla kazananlardan alınan verginin yüzde 45’ten 40’a indirilmesi ve bazı indirimlerin maliyetlerinin bağımsız bir şekilde hesaplanmamasının hata olduğunu vurgulayan Hunt, hem Truss’ın hem de Kwarteng’in ekonomi politikalarından farklı bir çizgi izleyeceğinin sinyalini verdi.

“Vergiler herkesin umduğu kadar azalmayacak"

BBC’nin sorularını yanıtlayan Hunt, hangi vergilerin artırılacağı ve hangi kamu harcamalarının kısılacağı sorularına ise yanıt vermedi, “Vergiler herkesin umduğu kadar azalmayacak, bazıları ise artacak. Son kararları vermeden önce tüm bakanlıklara, nelerden tasarruf edebileceklerini soracağım” dedi.

Maliye Bakanı Hunt, Ulusal Sağlık Sistemi’nden kesinti yapma veya Truss’ın Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 3’ünü savunmaya ayırma planını terk etme seçeneklerini de dışlamadı.

"En büyük zorluk tutarlı bir finansal plan sunmak"

Hunt, önündeki en büyük zorluğun “Dünyaya tutarlı bir finansal plan sunmak” olduğunu söyledi ve ekledi: “Bu görevi kabul etmemin nedeni, bütün bu zorlu kararlara rağmen ülkemizin geleceğine büyük güven duymamdır.”

Hunt “Herkesten fedakarlık istememiz gereken bir dönemde en zenginlerin vergisi azaltmak yanlıştı” dedi.

En düşük vergi diliminin de yüzde 20’den 19’a azaltılmasını içeren eski planı korumak istediğini söyleyen Hunt, bu konuda nihai kararı henüz vermediğini söyledi.

Liz Truss’ın başbakanlık yarışındaki rakibi Rishi Sunak’ın destekçilerinden olan Hunt’ın bu göreve atanmasıyla birlikte, Truss’ın ekonomik vaatlerinin ne kadarını tutabileceği de sorgulanıyor.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Sir Keir Starmer ise hükümetin “feci bir kaosa yol açtığını”, bunun tarihte bir benzerinin olmadığını söyleyerek erken seçim çağrısında bulundu.

İngiltere maliye bakanı görevden alındı, yeni bakan Hunt

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)