BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere’nin kredi notunu düşüren 3 neden----

İngiltere’nin kredi notunu düşüren 3 neden

İngiltere’nin kredi notunu düşüren 3 neden
19 Ekim 2020 - 13:44 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s cuma günü İngiltere’nin kredi notunu düşürmüştü. Moody’s Yatırımcı Servisi bu kararın nedenini ülkede kötü giden 3 ekonomik göstergeye bağlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Moody’s Yatırımcı Servisi geçtiğimiz cuma İngiltere’nin bağımsız kredi puanını düşürdü. Moody’s kararında İngiltere hükümetinin Avrupa Birliği’yle (AB) anlaşmaya varamamasıyla birlikte ekonomik ve mali güçteki zayıflamanın şiddetlenmesinin etkili olduğunu belirtti.

Financial News’in haberine göre kredi derecelendirme kuruluşu, İngiltere’nin kredi notunu Eylül 2017’de Aa2’ye düşürmesinin ardından ekonomik görünümün kötüleştiğini belirterek kredi notunu bir kademe daha düşürdüğünü ve Aa3’e indirdiğini açıkladı.

Moody’s bu hamlesine neden olan üç önemli gelişmeyi işaret ediyor: yavaş büyüme, artan kamu borçları ve hükümet ve kurumlardaki zayıflama.

Kredi derecelendirme kuruluşunun raporunda İngiltere’nin AB’den ayrılmasının ve “AB üyeliğinin faydalarını önemli bir şekilde taklit eden bir ticaret anlaşmasına varılamamasının” halihazırda büyümedeki yavaşlığı şiddetlendirdiğini söyledi.

Şu anki haliyle bile yüksek olan İngiltere’nin kamu borcu ülkenin salgının ekonomik etkisiyle mücadele etmek amacıyla borç almasıyla tırmandı. Moody’s İngiltere’nin bu borcu düşürmek için açık bir planı olmadığını, korona virüsün neden olduğu ekonomik yavaşlama ve yedi yıllık tasarruf politikalarının ardından harcamaların arttırılması yönündeki politik baskı nedeniyle kamu finansını zayıflatacağını belirtiyor. Kredi derecelendirme kuruluşu, ülkedeki zayıflayan kurumların finansal politikalardaki firmanın deyimiyle “daha az öngörülebilir ve etkili” bir hale dönüştüğünü de açıklamasına ekliyor.

Moodys'den dikkat çeken İngiltere kararı

 

Lagarde: Nakit desteği ertelememeli

 

Avrupa borsaları haftaya yükselişle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)