BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere'nin büyük bölümünde konut fiyatları düşüyor----

İngiltere'nin büyük bölümünde konut fiyatları düşüyor

İngiltere'nin büyük bölümünde konut fiyatları düşüyor
30 Ekim 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

İngiltere'de faizlerin yükselmesiyle birlikte konut fiyatları ülkenin büyük bölümünde düşüş gösteriyor

İngiltere'de (Birleşik Krallık) her beş yerel bölgeden dördünde eylül ayında yıllık bazda konut fiyat düşüşleri görüldü.

Emlak portalı Zoopla'ya göre, 6 ay kadar önce 20'de 1 olan bu oranın 5'te bire yükselmesi yüksek faiz oranlarının piyasaya yansımaya başladığını gösteriyor.

Zoopla İcra Direktörü Richard Donnell, "Konut fiyatlarındaki 2023 boyunca yaşanan mütevazı düşüşler, konut satın alınabilirliğinin daha fazla insanın faydalanabileceği bir seviyeye gelmesinin daha uzun süreceği anlamına geliyor. Gelir artışı nihayet enflasyondan daha hızlı artıyor ancak ipotek oranları %5 veya üzerinde takılı kalmaya devam ediyor" dedi.

Zoopla, konut satışlarının bu yıl 2022'ye kıyasla neredeyse dörtte bir oranında düşmesini ve 2024'te 1 milyonda sabit kalmasını bekliyor.

Rapora göre, İngiltere'de konut fiyatlarındaki düşüşün hızı şu ana kadar ılımlı seyrediyor ve tüm bölgelerde yıllık %5'in altında. Zoopla, fiyatların zayıflayan alım gücüne uyum sağlamaya devam etmesi nedeniyle önümüzdeki aylarda bazı pazarların %5 sınırını aşmasını bekliyor.

Düşen değerler daha zengin alıcılar için bir fırsat sunuyor. Zoopla'ya göre, son beş yıldaki ortalama 5 işlemden 1'ine kıyasla, nakit alıcılar bu yıl 3 ev satışından 1'ini oluşturacak.

İngiltere'de konut fiyatları 14 yılın en düşük seviyesinde

 

İngiltere'de konut fiyatları düştü

 

İngiltere'de konut talebine yüksek faiz darbesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)