BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere'de konut talebine yüksek faiz darbesi----

İngiltere'de konut talebine yüksek faiz darbesi

İngiltere'de konut talebine yüksek faiz darbesi
28 Temmuz 2023 - 09:15 www.finansgundem.com

İngiltere'de yüksek kredi faiz oranları alım gücünü sert bir şekilde vurduğu için konut talebi düştü.

İngiltere'de (Birleşik Krallık), artan mortgage faiz oranlarının tüketici bütçelerini sıkıştırması nedeniyle konut piyasasında alıcı talebi son 2 ayda yüzde 18 oranında azaldı. 

Zoopla tarafından yayınlanan yeni araştırmaya göre, talepteki bu düşüşün eski Başbakan Liz Truss'un Eylül 2022'deki mini bütçesinin yarattığı krizden hemen sonraki döneme göre daha az şiddetli olduğunu, ancak yine de yıllık bazda yüzde 40 oranında azaldığı belirtildi.

Zoopla, Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında Haziran 2022'de yıllık yüzde 9,6 olan artışın, keskin bir düşüşle yıllık yüzde 0,6'ya gerilediğini de söyledi.

Konut fiyatlarının en yüksek olduğu güney İngiltere'de, yüksek mortgage faiz oranlarının etkileri alım gücünü daha da sert vuruyor ve konut fiyatları %0,6'ya varan oranda düştü. Konut fiyatlarındaki bu farklılığın önümüzdeki altı ay içinde daha da artacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada,  "Konut fiyatları haziran ayına kadarki son üç ayda hafif bir artış gösterdi ancak daha yüksek mortgage oranları ve daha zayıf talep, ikinci yarıda mütevazı fiyat düşüşlerinin geri dönmesini beklediğimiz anlamına geliyor. Genel olarak fiyatların yıl sonuna kadar yüzde 5 daha düşük olmasını bekliyoruz, ancak yine de pandemi öncesi seviyelerden yüzde 15 daha yüksek" denildi.

İngiltere'de konut kredisi faizi yüzde 6,63'e yükseldi

 

İngiltere'de konut fiyatları artış gösterdi

 

İngiltere'de konut fiyatları düşecek uyarısı

 

İngiltere'de konut fiyatları 11 yıl sonra geriledi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)