BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'den vergi indirimi kararı----

İngiltere'den vergi indirimi kararı

İngiltere'den vergi indirimi kararı
06 Mart 2024 - 17:13 www.finansgundem.com

İngiliz hükümeti seçim öncesinde zenginlere yönelik asırlık vergi indirimini kaldırma kararı aldı

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, iktidardaki Muhafazakar Parti için zorlu geçmesi beklenen genel seçimler öncesindeki muhtemelen son mali etkinlik olan bahar bütçesini açıkladı.

Hunt, hükümetin ana muhalefetteki İşçi Partisi için uzun süredir devam eden bir politika önceliğini hayata geçirerek yerleşik olmayanlara yönelik vergi statüsünü kaldıracağını duyurdu. Non-dom statüsü, İngiltere'de yaşayan ancak ülkeye kalıcı olarak yerleşmemiş bir kişinin yalnızca ülkede kazandığı para üzerinden ülkede vergisi ödemesini ve yabancı gelirler üzerinden vergi ödemekten kaçınmasını sağlıyor.

Hunt, non-dom rejiminin Nisan 2025'ten itibaren "daha adil, ikamete dayalı bir sistem" ile değiştirileceğini ve tahmin döneminin sonuna kadar 2,7 milyar sterlin vergi geliri elde edileceğini söylüyor.

Birleşik Krallık'a göç eden kişilere ilk dört yıl için benzer bir statü tanınacak, ancak daha sonra bu kişiler ülkede vergi ödemek zorunda kalacak.

Hunt, ek vergi gelirini kamu hizmetlerine harcamak yerine "çalışan ailelerin vergilerini düşürmek" için kullanmayı vaat etti.

200 milyar dolarlık emeklilik fonu İngiltere'yi radarına aldı

 

İngiltere'de "akıllı vergi indirimleri" uygulanacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)