BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'den 4 Rus bankasına yaptırım----

İngiltere'den 4 Rus bankasına yaptırım

İngiltere'den 4 Rus bankasına yaptırım
22 Şubat 2022 - 15:59 www.finansgundem.com

Britanya ve müttefiklerinin Rusya'ya yaptırım uygulamaya başladıklarını duyuran Başbakan Boris Johnson, 4 Rus bankasını ve 3 kişiyi hedef alan yaptırım kararını açıkladı.

Konuya ilişkin Avam Kamarası'nda da konuşan Başbakan Johnson "İngiltere 4 Rusya bankasına yönelik yaptırımlar uygulayacak. Bu hazırladığımız ilk engelimiz, daha fazlası olacak. İşgal durumunda daha fazla yaptırım olacak. ABD ve Avrupa ile birlikte durumun büyümesine bağlı olarak yaptırımlarımızı büyüteceğiz" dedi. İngiltere'nin yaptırım uyguladığı Rus bankaları IsBank, Bank Rossiya, Joint Stock Company Genbank ve Promsvyazbank olarak açıklandı.

Johnson ayrıca Putin'e yakınlığı ile bilinen 3 Rus milyarder Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg'in İngiltere'deki tüm varlıklarının dondurulacağını açıkladı. Johnson bu kişilerin ülkeye girişinin de engelleneceğini belirtti.

AB:BUGÜN RUSYA'YA KARŞI YAPTIRIMLARI AÇIKLAYACAĞIZ

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri bakanlarının bugün Rusya'ya karşı yaptırımları açıklayacaklarını söyledi. Borrell "Oybirliği ile karar çıkacağından eminim" diye ekledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da AB'deki mevkidaşlarıyla gerçekleştirecekleri toplantıda hangi yaptırımların uygulanacağı konusunda görüşeceklerini belirtti. Le Drian, Putin'in ayrılıkçıları tanımasının uluslarası hukukun ve Minsk barış anlaşmasının ihlali olduğunu belirtti.

SERT YAPTIRIMLARIN ZAMANI GELDİ

Ukrayna ise yaptırım kararlarına ilişkin ilk yorumda bulunarak "Rusya'ya karşı 'sert yaptırımların' zamanının geldi" dedi.

Putin'den yeni açıklama: Ukrayna istisna

 

ABD bankaları Rusya işlemleri için yardım talep etti

 

Rusya'ya göre Ukrayna krizine ilişkin diplomasi yolu hala açık

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)