BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de yolsuzluğa Rusya damgası----

İngiltere'de yolsuzluğa Rusya damgası

İngiltere'de yolsuzluğa Rusya damgası
04 Haziran 2018 - 09:00 www.finansgundem.com

İngiltere'de yolsuzluk vakalarına karışan Rus kökenli vatandaşların sayısı giderek artıyor

"İngiltere'de yolsuzluk soruşturmalarına konu olan kişilerin çoğunu Rusya vatandaşları veya varlıkları Rusya ile bağlantılı olan kişiler oluşturuyor." The Times gazetesi, İngiliz hükümetinden ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde bu veriyi paylaştı.

İnterfaks ajansının aktardığı habere göre, İngiltere'de Rus ajanı Sergey Skripal'in zehirlenmesinin ardından yolsuzluk soruşturmalarına ağırlık verildiği belirtilen haberde, bu nedenle ülkede yolsuzluklarla ilgili takibe alan Rusya vatandaşlarının sayısında da ciddi artış olduğu belirtildi.

İngiltere Ulusal Suçla Mücadele Dairesi NCA'in yaklaşık 140 kişinin gelirlerini ve servetini mercek altına aldığına dikkati çeken gazete, yolsuzluk iddiasıyla takip edilen kişilerin çoğunun Rusya vatandaşı veya Rusya ile bağlantılı kişiler olduğuna işaret etti.

İngiltere'de eski Rus casus Sergey Skripal'ın zehirlenmesinin ardından ülkedeki Rusya vatandaşlarına yönelik bazı yaptırımlar uygulanması gündeme gelmişti.

İngiltere'de yürürlükte olan "suç kaynaklı finans" yasası, aktiflere el konulabilmesine imkan tanıyor. 

Önde gelen emlak şirketlerinden Knight Frank'ın verilerine göre, İngiltere'de lüks gayrimenkullerin yaklaşık yüzde 20'si Rusya vatandaşlarına ait.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)