BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİngiltere'de Thames Nehri'nde 5 bin yıllık insan kemiği bulundu----

İngiltere'de Thames Nehri'nde 5 bin yıllık insan kemiği bulundu

İngiltere'de Thames Nehri'nde 5 bin yıllık insan kemiği bulundu
15 Şubat 2022 - 14:46 www.finansgundem.com

Londra'dan geçen Thames Nehri'nde kürek çekmeye giden bir kişi, 5 bin yıl öncesinden kalan insan kemiği buldu.

Başkent Londra'da grafik tasarımcısı Simon Hunt, Londra'da Thames Nehri'nde kürek çekmeye gittiğinde nehir yatağında bir insan uyruk kemiği veya üst bacak kemiğine denk geldi. BBC'de yer alan habere göre Hunt, daha sonra bulduğu kemiği şeffaf plastik bir torbaya sararak polise götürdü.

Polisin kemiği laboratuvar testi için göndermesinin ardından araştırma yapan uzmanlar, kemiğin yaşını MÖ 3516 ile 3365 arasına tarihlendirdi.

Mısır'daki Giza Piramitlerinden de eski

Bu, bulunan kemiğin hem İngiltere'de MÖ 3000'de yapılan ve Londra'nın 130 kilometre batısında yer alan Stonehenge'den hem de Mısır'daki Giza Piramitlerinden daha eski olduğu anlamına geliyor.

Bir arkeolog, kemiğin ait olduğu kişinin boyunun yaklaşık 170 santimetre olduğunu tahmin ettiğini ancak bu kişinin erkek mi ya da kadın mı olduğunu söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

Kemiği bulan Hunt, insanların kendisine kemiği Londra'da bulmasının garip olduğunu söylediğini ifade ederek, "Ancak o zamanlar Londra olmadığını hatırlamamız gerekiyor. Sanırım çok iyi korunmuş olduğu için çamura falan saplanmış olmalı ve sonra yerinden edildi ve nehirde bana doğru yolunu buldu" dedi.

Thames Nehri kıyısında 2019'da da Neolitik dönemden kaldığı sanılan kafatası parçası bulunmuştu. Nehrin kıyısında, çamurluk alanda bulunan alın kemiğinin, yapılan incelemeler sonucu yaklaşık 5 bin 600 yıl öncesinden kaldığının tahmin edildiği belirtilmişti.

800 yıllık batık gemi bulundu! Avrupa’da bulunan en eski gemi kalıntıları

 

İsrail'de 1,5 milyon yıllık insan omuru bulundu

 

2 bin yıllık cam kâse bulundu: Tek çizik yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)