BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere’de tarihi faiz artırımı beklentisi----

İngiltere’de tarihi faiz artırımı beklentisi

İngiltere’de tarihi faiz artırımı beklentisi
01 Ağustos 2022 - 13:20 www.finansgundem.com

Enerji ve gıda fiyatlarındaki artışın körüklediği enflasyonu kontrol altına almak isteyen İngiltere Merkez Bankası 27 yılın en büyük faiz artırımına hazırlanıyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası'nın, Fed ve ECB'nin Old Albion'da hızla artan enflasyonla mücadele etme liderliğini takiben, bu hafta 27 yıldaki en büyük faiz artışını yapması bekleniyor. Merkez bankası yetkililerinin ayrıca, BoE'nin geçtiğimiz on yılda sağladığı 895 milyar sterlinlik (1,1 trilyon $) desteğin bir kısmını sona erdirme stratejisi hakkında daha fazla ayrıntı açıklamaları bekleniyor.

Banka şefi Andrew Bailey ve meslektaşları, fiyatların bu yıl %2 hedefinin oldukça üzerine çıkarak %11 artabileceği konusunda uyardılar. Birleşik Krallık Merkez Bankası, diğer bankaların, özellikle son iki toplantısında faiz oranlarını toplamda 1,5 baz puan artıran ABD Merkez Bankası'nın gerisinde kaldığından da endişe duyuyor. BOE için Faiz artırımları, bu yıl dolar karşısında %10 düşen sterlin değerini de destekleyecek.

Londra'daki HSBC Bank Plc kıdemli ekonomisti Liz Martins, "Enflasyon resmi önemli ölçüde kötüleşti ve merkez bankasından gelen sinyaller masada 50 baz puanlık bir faiz artışını gösteriyor ve daha şahin olmaya hazır olduklarını gösteriyor" dedi. 

Bloomberg analistlerinin temel senaryosu ise BoE’nin şubat ayına kadar faizleri %2,75'e çıkaracağı yönünde. Kararın 4 Ağustos öğlen saatlerinde çıkması bekleniyor.

İngiltere'de 'ulaşım' krizi

 

İngiltere'de işletmelerin ekonomiye güveni 1 yılın dibinde

 

İngiltere'de halk harcamalarında kısıtlamaya gidiyor

 

İngiltere’de enflasyon yüzde 10’a yaklaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)