BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de 'ulaşım' krizi----

İngiltere'de 'ulaşım' krizi

İngiltere'de 'ulaşım' krizi
31 Temmuz 2022 - 17:13 www.finansgundem.com

İngiltere'de hava yollarındaki kaos, demir yollarında da greve gidilmesi ile ulaşımı krizine dönüştü. Akaryakıt fiyatlarındaki şok artışlar yüzünden özel araçlarını da kullanmakta zorlanan İngilizler, tatil ve seyahatlere çıkmakta zorlanıyor

İngiltere'de aylardır süren hava yolu krizi, ülkede demir yolu işçilerinin greve başlamasıyla adeta bir ulaşım kaosuna dönüştü. Tüm Avrupa'da olduğu gibi İngiltere havaalanlarında da personel yokluğu nedeniyle yer hizmetleri yapılamadığ için her gün onlarca sefer iptal oluyor. Havaalanı terminalleri adeta göçmen kamplarına dönmüş durumda. Demir yolları çalışanlarının da grevi İngilizleri zor durumda bıraktı. 

Tren seferleri aksadı

İngiltere'de binlerce makinist ücret artışı talebiyle grev başlattı. Grev nedeniyle çok sayıda yolcu seyahat kesintileriyle karşı karşıya kaldı.

Demir yolu grevinin Birmingham'daki İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nın ikinci gününe ve İngiliz futbol sezonunun ilk gününe denk gelmesi, ülkede tam bir kaosun yaşanmasına yol açtı. 

Ulaştırma Bakanı sendikaları suçladı

Sendikalar, yüzde 9'un üzerindeki enflasyon nedeniyle önemli ücret artışları talep ederken, tren şirketleri KOVID-19 salgınındaki kapanmaların ardından maliyetleri ve personel sayısını düşürmeye çalışıyor. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise Times of London'a yazdığı yazıda, "militan sendika liderlerini" gerekli reformlara direnmekle suçlarken, sendikalar da hükümeti suçluyor.

Havayolu krizi de tırmanıyor

Tüm Avrupa'da olduğu gibi pandemi döneminde çok sayıda çalışanını işten çıkaran İngiliz havayolu şirketleri tatil sezonunun artan talebini karşılayamıyor.

Tatil heyecanı çileye dönüştü

İngilizlerin tatil heyecanı da hem havayolundaki personel eksikliği krizi hem de demir yolu grevinin etkisiyle çileye dönüştü. Havaalanlarında terminaller göçmen kampına dönüşürken istasyonlara gelen halk iptal edilen servislerle şaşkına döndü. 

Benzinin litresi 2 paunda yaklaştı

Petroldeki son arz krizinin ardından İngiltere'de akaryakıt fiyatları da astronomik bir şekilde artıyor. Benzin fiyatlarının 2 paunda yaklaşması, İngilizlerin özel araçlarını da özellikle tatil ve seyahatlerde rahatlıkla kullanmasını engelliyor. 

İngiltere Heathrow Havalimanı göçmen kampına döndü

 

İngiltere havalimanlarında kaos

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)