BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere’de son 30 yılın en yüksek faiz artırımı bekleniyor----

İngiltere’de son 30 yılın en yüksek faiz artırımı bekleniyor

İngiltere’de son 30 yılın en yüksek faiz artırımı bekleniyor
22 Eylül 2022 - 11:15 www.finansgundem.com

Enflasyonu frenlemek ve sterlini desteklemek için İngiliz Merkez Bankası’nın 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesi bekleniyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’ndan sonra İngiltere Merkez Bankası’nın da 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Şu an 1.75 olan faiz oranların bugün yapılacak açıklamayla 2.5 seviyesine ulaşması öngörülüyor. Bu artınış son 30 yılın en yüksek Faiz artırımı olaacağı belirtiliyor.

Para piyasalarında ise İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) enflasyonu dizginlemek için yıl sonuna kadar 2 kez yüksek montanlı faiz artırımı yapması fiyatlanıyor.

Piyasa katılımcıları İngiltere Merkez Bankası'ndan gelecek 3 toplantıda 200 baz puanın üzerinde faiz artışı fiyatlıyor. Bu da bankanın en az 2 toplantıda faizi 75'er baz puan artıracağı anlamına geliyor.

Gerçekleşmesi durumunda bu 1989'dan beri en büyük montanlı faiz artışı olacak. Banka o tarihte 100 baz puan faiz artırımına gitmişti.

Buna göre politika faizi yıl sonunda yüzde 3,75'e, Mart ayı itibariyle de yüzde 4,5'e ulaşacak. Bir ay önce bu beklenti yaklaşık 80 baz puan daha düşüktü.

İngiltere'nin imalat sektöründe büyüme azalacak

 

İngiltere'den yeni çalışma izni vizesi

 

İngiltere'de ücret artışları enflasyonun gerisinde kaldı

 

İngiltere , işletmeler için enerji faturalarını sınırlamayı planlıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eg22 Eylül 2022 11:56

    Mecburlar faizleri arttırmaya arttırmayan faizle ugraşan her ülke eninde sonunda yok olmaya fakirleşmeye ekonomisinin yıkılması apacık