BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de salata krizi ----

İngiltere'de salata krizi

İngiltere'de salata krizi
24 Şubat 2023 - 10:43 www.finansgundem.com

Hükümet yetkilileri yaptığı açıklamada, İngilizlerin bir ay daha domates, salatalık ve biber de dahil olmak üzere temel salata kıtlığıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'da mevsim dışı hava koşulları nedeniyle kesintiye uğrayan hasatların arzı düşürmesinin ardından salata ürünlerinin market raflarına konamaması krize neden oldu.

Kriz, İngiltere ve Hollanda'da yüksek enerji maliyetleri nedeniyle kış aylarında seralarda daha az üretim yapılması ve sosyal medyanın süpermarketlerdeki boş meyve ve sebze raflarının resimleriyle dolup taşmasıyla şiddetlendi.

Çevre Gıda ve Kırsal İşlerden Sorumlu Bakan Therese Coffey parlamentoya verdiği demeçte, endüstriyel perakendecilerle görüştükten sonra, durumun yaklaşık iki ila dört hafta daha süreceğini söyledi.

Enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle İngiliz halkının da seralarda üretimi durdurduğu belirtiliyor. İngiliz hükümetinin üreticilere enerji konusunda destek olması talep ediliyor. Enerji fiyatlarındaki yüksek seviyenin devam etmesi halinde önümüzdeki kış aylarında da benzer sorunların yaşanacağı belirtiliyor.

Bu arada, İngliiz halkına salata yerine şalgam gibi alternatif ürünlerin tüketilmesi öneriliyor.

Tarımsal üretimde tehlike: Gıda krizi kapıda

 

İngiltere'de bazı marketler sebze meyvelerin satışına sınırlama getirdi

 

İngiltere'de hayat pahalılığı en çok kiracıları ve gençleri etkiliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)