BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de, Rusya'ya 'düşman ülke' demek yasaklandı----

İngiltere'de, Rusya'ya 'düşman ülke' demek yasaklandı

İngiltere'de, Rusya'ya 'düşman ülke' demek yasaklandı
22 Ağustos 2023 - 00:30 www.finansgundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, hükümette görevli bürokratların 'düşman ülke' ifadesini kullanmasını yasakladı. Yasak kapsamına Rusya, Kuzey Kore ve İran gibi ülkeler de dahil edildi

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın hükümet çalışanlarına Rusya'yı 'düşman ülke' olarak adlandırma yasağı getirdiği belirtildi.

Times gazetesinin haberine göre 'Çin'i üzmekten' çekinen İngiltere Dışişleri Bakanlığı, hükümette görevli bürokratların 'düşman ülke' ifadesini kullanmasını yasakladı. Yasak kapsamına Rusya, Kuzey Kore ve İran gibi ülkeler de dahil edildi.

İNGİLTERE'DE DÜŞMAN ÜLKE DÜZENLEMESİ

Haberde, "Bu ifadenin hükümet belgelerinde ve devlet yetkilileri, bakanlar ve danışmanlar arasında e-posta ile WhatsApp üzerinden yapılan sıradan iç mesajlaşmalarda kullanılması fiilen yasaklandı" dendi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın kısa süre önce 'düşman ülke' ifadesinin kullanıldığı gerekçesiyle bürokratlardan birinin belgesini geri çevirdiği bilgisini paylaşan gazete, bakanlığın "Devletler, doğaları gereği kendi başlarına düşman değildir, sadece düşmanca eylemler gerçekleştirirler" açıklamasını yaptığını aktardı.

Bakanlığın bu adımı Çin'le diplomatik ilişkileri düzeltmek için attığını ancak bunun diğer ülkeleri de kapsayan bir uygulama olduğunu kaydeden Times, karara göre Rusya, Kuzey Kore ve İran'ın da artık 'düşman ülke' olarak adlandırılmayacağına dikkat çekti.

Gazete, önceki hükümetler döneminde yayınlanan belgelerde yer alan 'düşman ülkeler' ifadesinin 'düşman aktörler', 'düşmanca devlet faaliyetleri' ifadesinin de 'devlet tehditleri' olarak değiştirildiğini ekledi.

İngiltere'de Kovid-19'un yeni varyantı ilk kez tespit edildi

 

İngiltere Başbakanı Sunak: Tünelin sonunda ışık var

 

İngiltere'de temel ücret artışında tarihi seviye

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)