BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de kombinin yerini ısı pompası alıyor----

İngiltere’de kombinin yerini ısı pompası alıyor

İngiltere’de kombinin yerini ısı pompası alıyor
19 Ekim 2021 - 14:44 www.finansgundem.com

Artan doğalgaz fiyatlarının yanı sıra iklim değişikliği Avrupa’da yeni ısınma yöntemlerini gündeme taşıdı. Doğalgazla ısınma yöntemlerinin yerini yeşil enerjinin alması bekleniyor

FİNANSGUNDEM.COM

İngiltere’de fiyatı rekor oranda artan doğalgaz halkın farklı enerji alanlarına yönelmesine neden oluyor. Doğalgaz fiyatlarında yüzde 300’e varan artış sonrasında Avrupa halkı daha ucuz olan elektrikli ısınma yöntemlerini başvurmaya başladı. Doğalgaz ısınma yöntemi yani kombilerin yerini ısı pompaları alıyor. Ayrıca düşük karbonlu ısıtma seçeneklerinden birisi olması nedeniyle ısı pompası daha fazla tercih ediliyor.

Bu arada İngiliz Hükümeti de bu girişimleri destekliyor. 2022 Nisan ayından itibaren düşük karbonlu teknolojiler kurmalarına yardımcı olmak için hanelere 5 bin sterlinlik yeni hibeler verilmesi öngörülüyor.

Yeni teşvikler Birleşik Krallık'taki evleri daha yeşil hale getirmeyi amaçlarken, hükümetin ev sahiplerinin mevcut kazanları değiştirirken düşük karbonlu bir sisteme geçmeye zorlanmayacağı belirtiliyor.

Bu arada ısı pompası kurulumunun maliyeti ise 10 bin sterline kadar çıkıyor. Hükümet kurumun ücretinin yarısını hibe olarak vererek bu alandaki dönüşümü hızlandırmayı hedefliyor.
Hükümetin değişim programına desteğinin 2024'e kadar üç yıl sürmesi planlanıyor ve hibelerin her yıl 30 bin kazanın değiştirilmesine yardımcı olması bekleniyor.

Gazprom, 1 Ocak-15 Ekim döneminde 152,2 milyar metreküp doğalgaz ihraç etti

 

Doğalgazı yakmayan yandı!

 

'Sözleşmelerin ötesinde' doğalgaz tedariki yapılmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)