BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de karantina sonrası ilk hafta sonu ----

İngiltere'de karantina sonrası ilk hafta sonu

İngiltere'de karantina sonrası ilk hafta sonu
17 Nisan 2021 - 21:50 www.finansgundem.com

İngilizler karantina sonrası ilk hafta sonu sokaklara akın etti.

Karantina’dan normalleşmeye doğru ikinci adımın atıldığı Londra’da, ilk haftasonu halk caddelere akın etti.

Alışveriş mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Kapıda bekleyen güvenlik görevlileri içeriden çıkan müşteri sayısına göre içeri müşteri kabul etti.

Kalabalık nedeniyle halk kaldırımda yürümekte zorlandı. Çoğu kişinin kurallara uygun olarak maske taktığı ve mümkün olduğunca birbirine mesafeli durmaya çalıştığı gözlendi.

Boris Johnson, dört aşamalı normalleşme planının ikincisi öncesinde, halkı çok hızlı açılmama konusunda uyarmış ve temkinli olmaya çağırmıştı. Ancak evlerde geçen dört uzun ay sonrası gelen güneşli hafta sonu sanki her şeyi unutturmuş gibiydi.

Rakamlara dayalı normalleşme

İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu’nun (ONS) 17 Nisan korona virüs verileri, sokaktaki manzaranın nedeni şeklinde değerlendiriliyordu. Kendilerini sokağa atanlara göre bu, dört ay boyunca gösterdikleri özverinin ödülüydü.

ONS’nin web sayfasında Cumartesi günü 988 bin kişiye test yapıldığı ve sadece 2 bin 200 kişinin sonucunun pozitif çıktığı açıkladı. İlk doz aşı olanların sayısı 32 milyon 600 bin kişiyi geçerken, 9 milyon 400 bin kişininse iki dozu birden tamamlandı.

İngiltere’de Cumartesi günü 35 kişinin korona virüsten öldüğü, 179 kişininse virüs nedeniyle hastaneye yatırıldığı da ONS’nin sitesinde paylaşılan diğer veriler.

İngilizler rakamların bu noktaya gelmesi için dört ay evden çıkmadı. Şimdi önünde kuyruğa girdikleri mağazalar da aynı süre boyunca kapalı kaldı. Artık merak edilen, bu kalabalığın yaptığı alışverişle perakende sektörünün yüzünün gülüp gülmeyeceği.

Ardahan'da bir köy karantinaya alındı

İtalya'da vakalar düşmüyor

ABD'de can kayıpları aşılamaya rağmen hız kesmiyor

Kanada koronada ABD'yi geçti

 

    YORUMLAR (0)
    :) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)