BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de iş ilanları geriledi----

İngiltere'de iş ilanları geriledi

İngiltere'de iş ilanları geriledi
30 Eylül 2022 - 08:48 www.finansgundem.com

İngiltere'de iş ilanları pandemiden sonraki en düşük seviyeye geriledi.

İşe Alım ve İstihdam Konfederasyonu (REC) verilerine göre, İngiltere'de iş ilanları geçen hafta KOVID-19 pandemisinden bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bunun da temmuz itibarıyla soğumakta olan işgücü piyasasında daha da zayıflamanın bir işareti olduğu açıklandı.

REC, 19-25 Eylül haftasında 143.000 yeni iş ilanı olduğunu, bu şimdiye kadarki en düşük seviyeye işaret ettiğini ve toplam aktif iş uyarısı sayısını 1,45 milyona çıkardığını bildirdi.

REC'in CEO'su Neil Carberry, "İşveren talebi hala önemli ancak sakinleşme sürpriz değil. Enflasyonun yüksek olması ve işverenlerin ekonomik tablodan endişe duyması nedeniyle, işe alımlarda bir miktar ılımlılık öngörülebilirdi." dedi.

İngiltere Merkez Bankası geçen yıl aralık ayından bu yana faiz oranlarını yükselterek enflasyonu dizginlemeye çalışıyor. İşsizliğin gelecek yıldan itibaren artmasını bekliyor.

Aynı zamanda, yeni Başbakan Liz Truss, Maliye Bakanı tarafından geçen hafta açıklanan ve mali piyasalarda kargaşayı tetikleyen bir mini bütçe ile ekonomik büyümeyi artırmaya çalışıyor.

İngiltere'de işsizlik yüzde 3,8

 

İngiltere'de işsizlik oranı geriledi

 

İngiltere'de işsizlik 48 yılın en düşük seviyesinde

 

İngiltere'de işsizlik oranındaki düşüş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)