BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de ilk aşı 90 yaşında bir kadına yapıldı----

İngiltere'de ilk aşı 90 yaşında bir kadına yapıldı

İngiltere'de ilk aşı 90 yaşında bir kadına yapıldı
08 Aralık 2020 - 11:10 www.finansgundem.com

Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı bugün İngiltere'de uygulanmaya başladı.

Pfizer ve BioNTech'in Kovid-19 aşısını Avrupa'da alan ilk ülke olan İngiltere, tarihinin en büyük aşılama kampanyasına bugün başladı. 

90 yaşındaki Margaret Keenan, uygulanan test süreci dışında Kovid-19 aşısı yaptıran ilk kişi oldu.

Aşı, ülke çapında 50 hastanede uygulanacak. Öncelik 80 yaşın üzerindekiler ve bakımevi çalışanlarına verilecek. Beş pakette 975 doz içeren kutularla, eksi 70 santigrat derecede saklanan aşıların çözülmesi birkaç saat sürüyor ve çözüldükten sonra 84 saat içinde uygulanması gerekiyor.

Randevularda gerekli sayıya ulaşılamadığı durumda çözülen aşıların sağlık çalışanlarına uygulanacağı açıklandı. Avrupa Birliği'nden çıkış sürecindeki İngiltere bir yandan da Brüksel ile ticaret anlaşması için müzakere yürütüyor. İngiltere,  Avrupa'da aşıyı kontrol edip, kimi onay süreçlerini hızlandırarak, “acil uygulama" onayı veren ilk ülke olmuştu.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yaptığı açıklamada içinde bulunduğumuz haftayı "tarihi" olarak tanımladı.Ulusal Sağlık Hizmetleri CEO'su Simon Stevens, aşılama kampanyasının bir "maraton" olduğunu belirterek, aşılama kampanyasına dahil olmayanların bir sonraki kampanyada aşılanacağını açıkladı.

Stevens ayrıca, tıbbi uzmanlar tarafından tanımlanan tüm risk gruplarının bahara dek aşılanacağını ve bu süreçte dikkatli olmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere'de aşılama 8 Aralık'ta başlıyor

 

İngiltere’ye aşı turları başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)