BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de elektriğe yüzde 48 zam!----

İngiltere’de elektriğe yüzde 48 zam!

İngiltere’de elektriğe yüzde 48 zam!
30 Ocak 2022 - 11:05 www.finansgundem.com

6 ayda bir enflasyona göre belirlenen enerji fiyatlarında yüzde 50’ye yakın artış öngörülüyor. Yeni zamların en fazla düşük gelirle emeklileri etkilemesi bekleniyor. Yaşlılar yemek ve ısınmak arasında tercih yapmak zorunda kalıyor.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brexit sonrası tedarik zinciri kopan ve Rusya’ya yönelik tedbirler sonrası yükselen enerji fiyatları karşısında zorlanan İngiliz Hükümeti, elektrik fiyatlarını artırmaya hazırlanıyor. Artan yaşam maliyeti ise özellikle dar gelirli aileleri zorluyor. Hükümeti yönelik tepkiler ise büyüyor. Artan fiyatlardan en çok etkilenen aileler evlerini ısıtmak ya da tabaklarına yemek koymak arasında çaresiz!

Pazartesi günü yani yarın sona erecek altı aylık dönem boyunca toptan eşya fiyatlarına dayalı olarak belirlenen elektrik tavan fiyatı yeniden belirlenecek. Enflasyonda yaşanan yüksek artışın tavan fiyatı yüzde 50’ye yakın yukarı çekmesi bekleniyor. Yeni tavan fiyat uygulaması nisan ayında başlayacak ama İngiltere’de halkın zamlara karşı tepkisi büyüyor.

The Telegraph'ın haberine göre, endüstri analistleri, fiyat üst sınırının ortalama kullanıcılar için mevcut 1.277 sterlin seviyesinden 1.897 sterline çıkacağını tahmin ediyor. Bu da yüzde 48'lik bir artış anlamına geliyor. Küresel gaz fiyatlarında son bir yılda yüzde 300’e varan zamlar nedeniyle artan enerji fiyatlarına karşı hükümet çözüm bulmakta zorlanıyor. Enerji faturalarından KDV'nin kaldırılması hükümetin gündeminde ancak böyle bir adım atılması halinde İngiliz Maliye Bakanlığı'nın yaklaşık 2,5 milyar sterline mal olması bekleniyor.

Bu arada enflasyonun yüzde 5.4’e yükselmesi nedeniyle hükümetin emekli maaşının Nisan ayında yüzde 3,1 oranında zam yapması bekleniyor.



Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre artan enerji fiyatları nedeniyle oy oranı hızla gerileyen hükümetin yeni zamlar karşısında daha büyük tepkilerle karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.

EMEKLİLER BORÇLANMAYI DÜŞÜNÜYOR

Geçim sıkıntısı yaşayan beş emekliden ikisi, artan yaşam maliyetini yönetmek için borç almayı düşüneceklerini söyledi.

İngiltere’de yıllar sonra halkın önemli bir kısmı harcamalarında önemli kısıtlama yapmayı planlıyor. Age UK için yapılan bir ankete göre, ankete katılanların yarısından fazlası (%54) evlerini daha az ısıtmak zorunda kalacaklarını söyledi. Yaşlıların yaklaşık dörtte birinin (yüzde 24), enerji faturaları önemli ölçüde artarsa evlerini ısıtmak ile satın aldıkları gıda arasında seçim yapmak zorunda kalacakları belirtiliyor.

69 yaşındaki bir kadın Age UK'e şunları söyledi:

Bugün çok soğuk olduğu için şu anda yatağımda sıcak tutuyorum ve tüm gün boyunca ısıtmamı açık tutamam. Nefret ettiğim alternatif günlerde duş almaya başladım ve fırınımı ısıtmamak için mikrodalgada pişirilebilen yiyecekler yiyorum.

 
Hükümet, enerji faturalarındaki KDV'yi kaldırarak, belediye vergisini dondurarak ve düşük gelirli haneleri hedefleyen mevcut planların değerini ve uygunluğunu artırarak ailelere yardım etmeyi düşünüyor. Tüm bu seçeneklerin masada olduğunu doğrulayan hükümet kaynakları, nihai bir kararın verilmediğini belirtiyor.

Elektrik zammını protesto ettiler

 

Sanayiye elektrik kısıtlaması kalktı

 

Yunanistan’da elektrik fiyatları zirvede

 

Elektrik kesintilerinin uzaması firmaları jeneratöre yönlendirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)