BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere'de bankalardan Bakanlığa mektup----

İngiltere'de bankalardan Bakanlığa mektup

İngiltere'de bankalardan Bakanlığa mektup
20 Ekim 2022 - 08:21 www.finansgundem.com

İngiltere'de 13 bankanın yöneticileri Hazine Bakanlığı'na mektup gönderdi.

İngiltere'de 13 bankanın yöneticilerin Hazine Bakanlığı'na mektup göndererek, planlanan borç kurallarının gelecek 5 yılda 62 milyar GBP'nin üzerinde kredinin verilmesini engelleyebileceği uyarısında bulundular.

Financial Times'ın haberine göre aralarında TSB, Metro Bank ve Paragon'un olduğu 13 orta ölçekli banka bu ay gönderdikleri mektupta, Hazine'den büyümelerini engelleyecek, maliyetlerini artıracak ve kredi verme kabiliyetlerini etkileyecek düzenlemeleri değiştirmelerini istediler.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, mektuba imza koyan bankaların yöneticileri bugün İngiltere'nin finans merkezi bakanı Andrew Griffith ile bir araya gelecekler ve MREL adı verilen "Kendi Fonları ve Uygun Yükümlülükler İçin Minimum Zorunluluk" regülasyonundan duydukları endişeleri anlatacaklar. MREL, bir bankanın batması halinde vergi mükelleflerinin desteği olmadan tasfiye edilebilmesini amaçlıyor. Düzenleme, bir bankanın batması halinde zararları absorbe etmek için tutması gereken öz sermaye ve borç miktarını belirliyor ve bu kurallar 15 milyar GBP ve üzerinde varlığı, veyaü 40 binden fazla hesabı olan tüm bankalara uygulanacak.

İngiltere'de bankalar dolara hücum etti

 

İngiltere'de bankalar dolar alıyor

 

İngiltere'de bankacılık aktivitesinde en hızlı düşüş

 

İngiltere'de bankacılık kemer sıkacak

 

İngiltere'de bankalar küçülecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)