BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere ve Fransa insan kaçakçılarıyla mücadele sözü verdi----

İngiltere ve Fransa insan kaçakçılarıyla mücadele sözü verdi

İngiltere ve Fransa insan kaçakçılarıyla mücadele sözü verdi
15 Aralık 2022 - 11:42 www.finansgundem.com

İngiltere İçişleri Bakanı Braverman ve İçişleri Bakanı Fransız Darmanin, Manş Denizi'nde insan kaçakçılarıyla mücadele sözü verdi. İki ülke istihbarat paylaşımı içeren yasa dışı göçle mücadele için yenilenmiş bir ikili çerçeve üzerinde anlaştı.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman ve Fransız mevkidaşı Gerald Darmanin, Manş Denizi'nde bir göçmen botunun alabora olması sonucu 4 kişi hayatını kaybetmesinin ardından ortak basın açıklaması yaptı. İkili, yaşanan olayı, "insan kaçakçılarının işleyişini yok etmeye yönelik acil ihtiyacın kesin bir hatırlatıcısı" olarak nitelendirdi. Açıklamada, "Bu yıl 30 binden fazla geçişi engelledik ve Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) dahil Avrupalı ortaklarımızla birlikte 2020'den bu yana 500'ün üzerinde tutuklama gerçekleştirdik." değerlendirmesine yer verildi.

Braverman ve Darmanin, daha yakın ortak çalışma ve istihbarat paylaşımı içeren yasa dışı göçle mücadele için yenilenmiş bir ikili çerçeve üzerinde anlaştıklarını belirtti.

Brüksel'de 8 Aralık'ta Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve Hollanda arasında işbirliğini yoğunlaştırmaya yönelik bir toplantı gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, "Yaşanan trajik olay, bunu birlikte ileriye götürmenin öneminin altını çiziyor." ifadesi kullanıldı.

Manş Denizi'nde, dün göçmenleri taşıyan küçük bir botun alabora olması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 43 kişinin kurtarıldığı ve İngiltere'ye getirildiği bildirilmişti.

Resmi verilere göre, bu yıl 40 binden fazla düzensiz göçmen küçük botlarla Manş Denizi'ni geçti.

Zambiya'da yol kenarına atılmış 27 göçmen cesedi bulundu

 

İngiltere'de Kürt göçmenleri Avrupa'ya sokan insan kaçakçılarına 8 yıl hapis

 

Fransa, Manş Denizi'nde göçmen devriyesini artırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)