BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Pfizer'ın Kovid-19 ilacını onayladı----

İngiltere Pfizer'ın Kovid-19 ilacını onayladı

İngiltere Pfizer'ın Kovid-19 ilacını onayladı
31 Aralık 2021 - 16:18 www.finansgundem.com

İngiltere’nin ilaç ve sağlık ürünlerini düzenleyici kuruluşu MHRA, Merck & Co. firmasına ait Molnupiravir ilacını onaylamasının üzerinden birkaç hafta geçmeden Pfizer'ın Kovid-19 için geliştirdiği antiviral hapı için de onay verdi.


İngiltere hızla yayılan Omikron varyantına karşı Pfizer Inc. firması tarafından geliştirilen Paxlovid isimli ilacın kullanımına belirli şartlar altında izin verdi.

Düzenleyici kuruluş MHRA’dan yapılan açıklamada Pfizer firmasının geliştirdiği ilacın sadece 18 yaş üstü ve hastalığı hafif-orta geçiren fakat kötüleşeceğine dair en az bir risk faktörü görülen hastalarda kullanılmasına izin verilecek.

Başbakan Boris Johnson yönetiminin pandemiyle mücadele için aşı ve antiviral tedavileri de içeren geniş bir araç setine sahip olmak istediği ve hızla yayılan Omikron varyantının olası zararlarından korunmak amacıyla bunları olabilidiğince hızlı bir şekilde kullanıma sunmaya çalıştığı belirtiliyor.

Daha önce Merck firmasının Molnupiravir ilacından 500 bin adet sipariş veren İngiltere geçtiğimiz hafta ABD’den acil kullanım onayı alan Pfizer ilacından 2,75 milyon adet sipariş verdi.

Almanya Pfizer'in ilacından 1 milyon kutu aldı

 

ABD'de Merck'in KOVID-19 ilacı da onaylandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)