BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Noel için hazırlık yapıyor----

İngiltere Noel için hazırlık yapıyor

İngiltere Noel için hazırlık yapıyor
24 Kasım 2020 - 08:40 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı Johnson yeni Kovid-19'la mücadele planını açıkladı

Başbakanı Boris Johnson, yeni ipucu korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden hayata geçirilen karantinanın 2 Aralık'ta sona ereceğini ve ardından da bahara kadar 3 aşamalı planın uygulanacağını söyledi.

Johnson, Avam Kamarasına hitaben yaptığı konuşmada, hükümetin kış okuyacak salgınla mücadele planını açıkladı.

5 Kasım'da ulusal çaptaki 2'nci karantinanın 2 Aralık'ta kaldırılacağını bilen Boris Johnson, insanların dışarıda artık 6 kişiyi geçmeyecek şekilde buluşabileceğini söyledi.

Toplu ibadete ve düğünlere yeniden izin verileceğini, temel olmayan alışveriş satıldığı mağazalar, spor salonları, eğlence tesisleri ve kuaförlerin ülke genelinde yeniden açılacağını bildiren Başbakan Johnson, 2 Aralık sonrası 3 aşamalı mücadele planına geçeceklerini duyurdu.

İlk aşamada insanlardan mümkünse evden çalışmalarının isteneceğini, 2'nci aşamada alkollü içeceklerin sadece yemeklerin yanında satılamayacağını belirten Johnson, bu aşamalarda restoran ve barların artık saat 22.00'de değil 23.00'te kapanacağını ve bununla ilgili seyircinin statlara alınabileceğini açıkladı.

3'üncü aşamada ise eğlence bölümü ile otellerin kapatılacağını ve restoranların sadece paket servisi yapabileceğini söyleyen Boris Johnson, bu planın bahar aylarına kadar kabul edildi.

Hangi bölge hani aşamada olunacağına, salgının o bölgedeki göre göre karar verileceğini belirten Johnson, Noel'de bazıların esnetilebileceğini belirtti.

"Noel'in bu yıl normal cevap söyleyemem" diyen Boris Johnson, ailelerin bir araya gelmesine izin verecek, ancak aynı zamanda riskli en aza indirecek Noel tatili planı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Johnson, Kovid-19 taşıyan biriyle temas etmesi halinde mevcut durumda izole eden kişilere de bir hafta yazacağı gün testi yapılacağını ve sadece test sonucu pozitif çıkanların karantinaya gireceğini duyurdu.

Hazırlanan vakalar karşısında 5 Kasım'da karantina kararı alındı, temel sunulduğu marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler kapatılmış, restoran ve barların sadece paket servisi yapabileceği açıklanmıştı.

55 bin 24 ile Avrupa'da en çok Kovid-19 ölümün nedeni kayda geçtiği Ütüleme karantinanın etkisi görülene kadar vakalar günlük 30 bini geçmeye başlamıştı.

İngiltere'ye Suudi Arabistan ve BAE'ye silah satışını durdur çağrısı

Yazılar Kovid-19 testi negatif çıkanlar için kritik karar

İngiltere Merkez Bankası sızıntının kaynağını araştırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)