BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı----

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
24 Haziran 2021 - 14:05 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası, yüzde 0,1 seviyesinde olan politika faizinde ve 895 milyar sterlin olan tahvil alım programında değişikliğe gitmedi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) bugün gerçekleştirdiği para politikası toplantısında faiz oranında ve varlık alım programında değişiklik yapmadı.

BoE faiz oranını yüzde 0,10'da tutarken, devlet tahvili alım hedefini 875 milyar GBP, toplam varlık alım hedefini 895 milyar GBP olarak korudu.

Para Politikası Komitesi, Faiz oranının değiştirilmemesi kararını 9 üyenin oybirliği ile alırken, tahvil alım hedefinin 875 milyar GBP olarak kalması kararına ise baş ekonomist Andy Haldane'den itiraz geldi.

Baş ekonomist Andy Haldane tahvil alım hedefinin 50 milyar GBP azaltılması yönünde oy verdi. BoE'den bu Para Politikası Komitesi toplantısı sonrasında ayrılacak olan Haldane, Eylül ayında Royal Society for Arts, Manufactures and Commerce CEO'su olacak.

Haldane'nin yerine baş ekonomist olarak Catherine L. Mann gelecek.

BoE PPK enflasyonda herhangi bir artışın geçici olacağı ve iş gücü piyasasındaki atıl kapasite kapanana kadar faizleri artırmayacağı yönündeki açıklamalırın tekrarladı. Enflaslonun yüzde 2 hedefi civarında kalacağını öngördü.

Merkez Bankası faiz kararının özetini açıkladı

 

İngiltere'de toparlanma için şartlar yerinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)