BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de toparlanma için şartlar yerinde----

İngiltere'de toparlanma için şartlar yerinde

İngiltere'de toparlanma için şartlar yerinde
24 Haziran 2021 - 11:53 www.finansgundem.com

S&P'ye göre İngiltere'de güçlü tüketici talebi öncülüğünde toparlanma için şartlar yerinde

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, İngiltere için 2021 büyüme tahminini yükseltti, güçlü büyümenin 2022'de de devam edeceğini öngördü.

S&P, ilk çeyrekte korona virüs krizine yönelik uygulanan karantina tedbirlerine güçlü ekonomik dayanıklılğın ve başarılı aşılama kampanyasının İngiltere ekonomisinde öncen yüklemeli toparlanma yüklemesini beraberinde getirdiğini bildirdi. İngiltere ekonomisi için 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 4,3'ten yüzde 7'ye çıkaran S&P, 2022 yılında da GSYH'nın yüzde 5,2 büyüyeceğini öngördü.

Kıdemli ekonomisti Boris Glass hazırladığı raporda, "Güçlü tüketici talebi öncülüğünde toparlanma için şartlar yerinde. Hükümetin işgücü piyasasına desteği büyük çaplı işsizliği engellerken, işletmeler için kredi programları çalışanların talep daha da toparlanırken dönecek işlerleri olmasını sağladı. Bununla beraber, işsizliğin yıl sonunda yüzde 5,4'e yükselmesini bekliyoruz" dedi.

Glass, yüksek küresel petrol, metal ve mineral fiyatlarını ve gıda enflasyonunda toparlanmaya bağlı olarak İngiltere'de enflasyonun ise gelecek yılın başlarına kadar yüzde 2 hedefinin hemen üzerinde kalmaya devam edeceğini öngördü.

Birleşik Krallık'ta vaka sayısı bir günde yüzde 40 arttı!

'Enflasyondaki yükseliş geçici'

Almanya'da iş dünyası umutlu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)