BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon yorumu----

İngiltere Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon yorumu

İngiltere Merkez Bankası Başkanı'ndan enflasyon yorumu
16 Aralık 2022 - 08:09 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey, "Bu hafta gördüğümüz rakamlarla, (enflasyon) sadece düşmeye başlamakla kalmayıp, aynı zamanda olacağını düşündüğümüz yerin biraz altında olduğuna dair muhtemelen ilk parıltıyı gördüğümüzü düşünüyoruz. "dedi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, İngiltere'de 41 yılın en yüksek seviyesinden düşen enflasyon rakamlarında iyi haberler gördüğünü, ancak merkez bankasının ücret-fiyat sarmalını önlemek için daha çok adım atması gerektiğini bildirdi.

Para politikası belirleyicilerinin faiz oranlarını yarım puan artırarak 2014'ten bu yana en yüksek seviye olan %3,5'e çıkarmalarının ardından konuşan Bailey, enflasyonun BoE'nin öngördüğünden daha uzun süre buralarda kalması riskinin olduğunu belirtti.

Bailey, "Bu hafta gördüğümüz rakamlarla, (enflasyon) sadece düşmeye başlamakla kalmayıp, aynı zamanda olacağını düşündüğümüz yerin biraz altında olduğuna dair muhtemelen ilk parıltıyı gördüğümüzü düşünüyoruz. Ve bu kesinlikle çok iyi bir haber." dedi.

Açıklamalar, yaşam maliyeti krizinin en kötüsünün geçmek üzere olabileceği iyimserliği ile tüketici fiyatlarının yeniden sıçrayabileceği endişesini dengeliyor. Para politikası belirleyicileri, boş pozisyonları dolduracak işçi eksikliğinin ücretleri artırmasından ve fiyatlarda yukarı yönlü bir sarmalı potansiyel olarak beslemesinden endişe duyuyor.

İngiltere'de enflasyon 41 yılın zirvesinden geriledi

 

İngiltere'de enflasyon bekleyişleri arttı

 

İngiltere Merkez Bankası faizi 50 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)