BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere maliye bakanını istemiyor----

İngiltere maliye bakanını istemiyor

İngiltere maliye bakanını istemiyor
20 Mart 2013 - 08:41 www.finansgundem.com

Yeni bütçe planının açıklanması öncesinde yapılan bir anket, seçmenlerin Osborne'un "kovulmasını" istediğini gösterdi

Yıllık bütçe planını açıklamaya hazırlanan  İngiltere'de yapılan bir ankete katılan kişilerin neredeyse yarısı George Osborne'un maliye bakanlığından alınması gerektiğini düşünürken, aynı sayıda kişi Osborne'a büyümekte zorlanan İngiltere'de devreye soktuğu kemer sıkma programlarını gevşetmesi çağrısında bulundu.
ComRes Ltd. tarafından İngiliz ITV Haber kanalı için hazırlanan anket sonuçları, katılımcıların yüzde 44'ünün Osborne'un görevinden alınmasını istediğine işaret ederken, yalnızca 18'inin Osborne'un koltuğunda kalmasını tercih ettiğini gösterdi. Anket katılımcılarının yüzde 41'i Osborne'un altyapıya harcanmak üzere daha fazla borçlanması gerektiğini, yüzde 61'i de ekonominin yeniden resesyona doğru ilerlediğini söyledi.
Parlamento'da bugün 14:30'da yapacağı açıklamasının 1 gün öncesinde Osborne, ekstra sermaye yatırımlarını fonlanması için harcamalardaki yeni kesintilerin taslağını sundu. Osborne kemer sıkma planlarını devam ettireceğini söyledi. Yeni harcama kesintilerine rağmen bakanlardan çok fazla sesin yükselmemesi, Osborne'un bugün açıklayacağı vergi kesintisini fonlamak için para bulmuş olabileceğine işaret etti.
Royal Bank of Scotland Group Plc'nin ekonomistlerinden Ross Walker, "Hükümetin mali sorumluluğa ve parasal aktivizme bağlı kalmakta ısrar ediyor, ancak bu orta ölçekli vergi kesintisi ve yatırım harcamalarını engellemiyor" dedi.
Ekonomik düşüşün devam etmesiyle yatırımcılar koalisyon hükümetinin planlarına inancını yitiriyor. İngiltere'nin gayrisafi yurtiçi hasılası 2012'nin son çeyreğinde yüzde 0.3 düştü ve ülkenin bu çeyrekte de daralması, 3 dipli resesyona işaret edecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)