BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Maliye Bakanı Hunt'dan enflasyon açıklaması----

İngiltere Maliye Bakanı Hunt'dan enflasyon açıklaması

İngiltere Maliye Bakanı Hunt'dan enflasyon açıklaması
19 Temmuz 2023 - 10:35 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Hunt, enflasyon verilerine ilişkin, "Enflasyona karşı savaşı kazanabiliriz ancak fiyatlar hala çok hızlı yükseliyor. Bu yüzden hedefe ulaşana kadar plana bağlı kalmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, İngiltere'de haziran ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda değerlendirmelerde bulundu.

Hunt, "Bugünkü haberler, hükümet ve İngiltere Merkez Bankası'nın zor kararlar almaya hazır olması durumunda enflasyona karşı savaşı kazanabileceğimizi gösteriyor. Ancak fiyatlar hala çok hızlı yükseliyor. Bu yüzden iş bitene kadar plana bağlı kalmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İngiliz İstatistik Ofisi verilerine göre, İngiltere'de yıllık enflasyon, haziranda beklentilerin üzerinde gerileyerek yüzde 7,9'a indi. Beklenti, enflasyonun haziranda yüzde 8,2 olacağı yönündeydi. Ülkede enflasyon mayısta yüzde 8,7 olmuştu.

25 baz puan artış ihtimali güçlendi

ING Think'ten yapılan açıklamaya göre, bugünkü enflasyon verileri sonrası İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) ağustostaki toplantısında politika faizinde 50 baz puan artış yerine 25 baz puan artış ihtimali güçlendi.

BoE, enflasyonun mayısta yüzde 8,7 ile yapışkan kalmasının ardından 50 baz puan artışa giderek politika faizini yüzde 4,50'den yüzde 5'e çıkarmıştı.

Merkezi Londra'da bulunan araştırma kuruluşu Resolution Foundation analizine göre ise bugünkü enflasyon verileri sonrası faiz oranlarının daha fazla artırılması ve uzun süre yüksek seviyede tutulması gerektiği yönündeki baskılar hafifledi.

İngiltere'de enflasyon beklentilerin altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)