BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiltere konut balonu kriziyle mücadele içinde----

İngiltere konut balonu kriziyle mücadele içinde

İngiltere konut balonu kriziyle mücadele içinde
28 Haziran 2014 - 14:42 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney'in İngiltere gayrimenkul piyasasındaki riskleri azaltmak için daha güçlü bir silaha ihtiyacı olabilir.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, Londra'da yüzde 20'ye yakın oranda yükselen konut fiyatlarıyla karşılaşınca, finansal istikrarı tehdit edecek bir balonun oluşmasının önüne geçmek için merkez bankasının gelir oranına göre kredi ve mortgagelara limit koyulacağını açıkladı. BoE'nin öngörüleri ise alınacak önlemlerin mortgage onayları ve geçen yıl yüzde 10 civarında yükselen konut fiyatlarında ani etki yaratmayacağı yönünde.
 
İngiltere yetkililerine göre, Carney'in yaklaşımı konut piyasasında benzeri görülmemiş nitelikte olmasına rağmen analistlerin beklentilerinin altında kaldı. İngiltere Merkez Bankası, piyasa görünümünün belirsiz olduğunu onaylaması ile İngiltere'nin piyasa patlamasına geri dönmesini ve geçtiğimiz 10 yıllarda zarar gören konut piyasasının çökmesini engellemek için yeni sınırlamalar getimeye ihtiyaç duyabilir.
Londra'da bulunan National Australia Bank ekonomistlerinden Tom Vosa konu ile ilgili olarak, "Merkez Bankası tedbirli davranarak piyasayı endişelendirmemeye çalışıyor ve ne olacağını görmek için bekliyor.  Bu da daha fazla önlem alınabileceği anlamına geliyor" yorumunda bulundu.

BoE Finansal Politika Komitesi, bankaların yeni mortagege kredilerinin yüzde 15'inden fazlasında, mortgage oranlarını gelirlerin 4.5 katına sınırlamaları gerektiği açıkladı. Ayrıca, merkez bankasının gösterge faizin 300 baz puan yükseldiği varsayımıyla uyguladığı yeni stres testinden geçemeyen bankalrın tüketicilere verdiği kredileri azaltması gerektiğini bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)