BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz devi Barclays müşteri bilgilerini satacak----

İngiliz devi Barclays müşteri bilgilerini satacak

İngiliz devi Barclays müşteri bilgilerini satacak
25 Haziran 2013 - 11:15 www.finansgundem.com

İngiliz Barclays Bankası müşterilerine ait bilgileri diğer şirketlere satacaklarını açıkladı.

Banka bilgilerin aynı zamanda hükümetle paylaşılmasının da olası olduğunu belirtti.13 milyonun üzerinde kişiye ait hesabının bulunduğu İngiliz banka Barclays, müşteri tüketim alışkanlıklarına ait bilgileri başka şirketlere satacaklarını söyledi.
Banka, konuyla ilgili bilgilendirmeyi müşterilerine yolladığı mektup aracılığıyla yaptı. Yollanan mektuptaki bilgilendirmeye göre Barclays, diğer şirketlerinin kullanımına sunacağı müşteri bilgilerinin kişilere ait fotoğraflar ve ses kayıtlarının yanı sıra lokasyon bilgilerini kapsayabileceğini ifade etti.
Ancak banka, diğer şirketlerle paylaşılacak bu bilgilerin toplu tüketim alışkanlıkları ve harcama trendlerini göstereceğini, yani kümelenmiş bu bilgilerden bireylerin teşhiş edilemeyeceğinin de altını çizdi.
Banka müşterilerini bilgilenditrmek için yolladığı mektupta, kişisel verilerin yalnızca raporlamalarda kullanılacağını, yani tüketici alışkanlıklarına ilişkin sayısal verileri ortaya koyacağını belirtti.
Banka söz konusu verilerin aynı zamanda hükümet teşkilatları ve parlemento üyelerinin de kullanımına sunulabileceğini de ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)