BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz bankaları kredi talepleriyle boğuşuyor----

İngiliz bankaları kredi talepleriyle boğuşuyor

İngiliz bankaları kredi talepleriyle boğuşuyor
05 Mayıs 2020 - 14:16 www.finansgundem.com

İngiltere’de destek kredileri bankalara olan kredi taleplerini arttırıyor. Bankalar bir dakika içerisinde onlarca başvuru aldıklarını belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de hükümetin başlatmış olduğu yeni kredi planı bankalara olan kredi taleplerini arttırdı. Başvuruların yoğunluğu nedeniyle bankalar kaynaklarını hazırlamaya çalışıyorlar.

Kovid-19’un ekonomik etkisini inceleyen Hazine Komitesi 4 Mayıs oturumunda konuşan, Lloyds TSB, NatWest Group, Barclays Bank, HSBC ve fintech bankası Starling'den üst düzey yöneticileri, yeni planın 27 Nisan'da başlatılmasından sadece bir hafta sonra binlerce başvuru gördüklerini açıkladı.

Lloyds Grup Direktörü ve Ticari Bankacılık CEO'su David Oldfield’ın Hazine Komitesi’ne yaptığı açıklamaya göre Lloyds, uygulamalar portalını açtığı 4 Mayıs tarihinde sabah 7’den saat 10’a kadar 5 bin başvuru aldı. Oldfield, korona virüs iş kesintisi kredi planındaki (CBILS) ortalama kredi miktarı olan 250 bin sterlinle karşılaştırılınca, “bounce back” kredilerde (BBL) ortalama kredi miktarının 35 bin sterlin civarında olduğunu söyledi.

Barclays’in CEO'su Matt Hammerstein'a göre, İngiltere bankası, saat 9’da uygulama şemasını başlattı ve ilk birkaç dakika içinde 200 başvurularını aldı ve onayladı. Hammerstein, bankanın o zamandan beridir dakikada yaklaşık 35 başvuru aldığını da sözlerine ekledi.

Eski Royal Bank of Scotland yeni adıyla Natwest Group'un Ticari Bankacılık CEO'su Paul Thwaite, BBL planlarının saat 8: 30'da başlatıldığını söyledi. Thwaite, önemli bir talep beklediklerini ve iletişim merkezlerindeki kaynaklarını bu beklentiyle %50 artırdıklarını söyledi.

Hammerstein Komite’ye verdiği demeçte, "özellikle bazı sektörlerdeki sosyal mesafe kısıtlamalarının neden olduğu zorluklar göz önüne alındığında, bu krizin ciddiyetini ve etkisinin genişliğini hissedenlerden olağanüstü bir talep olacağını düşünüyorum" dedi.

İngiliz Çalışma Bankası tarafından kredi verebilme konusunda onay alan fintech firması Starling'in CEO'su Anne Boden, “Bana kalırsa çok sayıda başvuru için kendimizi hazırlamalıyız ve bunları nasıl işleme sokacağımızı ve işler ters gitmeye başladığında işlem maliyetlerini göz önünde bulundurmalıyız " dedi.

Milletvekilleri ayrıca Hazine'nin bir diğer kredi planı olan CBILS hakkında daha fazla ayrıntı vermeleri konusunda banka yöneticilerine baskı yapıyor. HSBC'nin İngiltere'deki Ticari Bankacılık Başkanı Amanda Murphy, bankanın 1 Mayıs tarihine kadar neredeyse 1 milyar sterlin değerinde 6.338 CBILS kredisi onayladığını söyledi.

Citigroup’a üst düzey atama

 

Alman mahkemesi: ECB'nin bazı adımları anayasaya aykırı

 

ECB olağanüstü toplanıyor

 

Avrupa borsaları güne yükselişle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)