BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz bakandan 50 yaş üstüne ilgi çeken para kazanma önerisi----

İngiliz bakandan 50 yaş üstüne ilgi çeken para kazanma önerisi

İngiliz bakandan 50 yaş üstüne ilgi çeken para kazanma önerisi
03 Ağustos 2023 - 15:33 www.finansgundem.com

Enflasyonla mücadele eden İngiltere'de Çalışma Bakanı Stride, ülkedeki 50 yaş üzeri nüfusa bisikletli kurye olmaları konusunda tavsiye verdi.

İngiltere'nin haziran ayında yıllık yüzde 7.9 olarak açıklanan enflasyonu düşürme mücadelesi devam ederken Çalışma Bakanı Mel Stride, ilgi çeken bir tavsiyede bulundu.

Stride, ülkedeki 50 yaş üzeri nüfusta nakit sıkıntısı çekenlerin Deliveroo gibi kargo firmalarda esnek çalışmaya yönelebileceğini savundu.

Bakan, iş arayan yaşlıların genellikle gençlerin işgal ettiği paket servis ve diğer esnek işlerde çalışmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

Mel Stride'ın açıklaması, 2021'den bu yana 50 yaş üstü çalışan sayısında yüzde 62'lik bir artış kaydeden gıda dağıtım şirketi Deliveroo'nun Londra genel merkezine yaptığı ziyaret esnasında geldi.

‘’İŞ DÜNYASINDA HARİKA FIRSATLAR VAR’’

İngiliz bakan, "İş dünyasında birçok harika fırsat var ve insanların bu seçenekleri düşünmeleri elbette iyi bir şey" açıklamasında bulundu.

Londra'da bisikletle dağıtım yapan Deliveroo'nun çalışma koşullarını öven Stride, "Burada esnek çalışma saatleri söz konusu. İstediğiniz zaman mesainize başlayıp istediğiniz zaman mesaiyi sonlandırabilirsiniz. Belirli saatlerin dışına çıkmanıza gerek kalmıyor ve bu da çok büyük avantajlar sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan, yaşlı çalışanlar için kapsayıcı bir çalışma ortamını yaratma sorumluluğunun işverene ait olduğunu savundu.

EMEKLİ OLMAYA NİYETİ YOK

Kendi kariyer planlarına gelince 61 yaşındaki Stride, mevcut görevine devam edeceğini, erken emekli olmaya niyeti olmadığını söyledi.

Bakan, "Şu anda icra ettiğim görevden ötürü çok mutluyum. Tabii ki, siyasette bildiğimiz gibi hiçbir şey kesin değil. Bu yüzden yıllar sonra nerede olacağımı kestiremeyiz. Ama bu işe devam etmeyi çok istiyorum çünkü bu, dünyadaki en harika iş" diyerek sözlerini noktaladı.

İNGİLTERE’DEKİ ENFLASYON ORANI

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nin açıkladığı verilere göre, haziran ayında enflasyon sürpriz bir düşüşle yüzde 7.9'a geriledi.

Mayıs ayında ülkede yıllık enflasyon yüzde 8.7 olarak gerçekleşmişti. (Sputnik)

İngiltere, Nijer'deki büyükelçilik personeli sayısını azaltacak

 

İngiltere dış yardımları kıstı: Binlerce kişinin hayatı tehlikede

 

İngiltere'de 'resesyon' endişesi büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)