BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING Bank Türkiye'de büyümek istiyor----

ING Bank Türkiye'de büyümek istiyor

ING Bank Türkiye'de büyümek istiyor
21 Mayıs 2016 - 07:41 www.finansgundem.com

Kısa süre önce satışı söz konusu olan HSBC Türkiye ile ilgilenmesiyle gündeme gelen ING Bank’ın Global Krediler Başkanı Christopher Steane Türkiye hedeflerini açıkladı

ING Global Krediler Başkanı Christopher Steane, son dönemde Türkiye’deki operasyonlarında kurumsal ve ticari bankacılığa odaklanacaklarını açıklayan uluslararası bankaların aksine burada tam bankacılık yapmayı istediklerini söyledi. Hürriyet'in haberine göre, Türkiye’de bireysel bankacılığın yanı sıra kurumsal-ticari bankacılık ve proje finansmanında da büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Steane, “ING Türkiye’nin, ING global içinde ağırlığı artıyor. Faaliyette olduğumuz diğer ülkeler gibi Türkiye’de de tam bir banka olarak büyümek istiyoruz. Hem bireysel hem de kurumsal bankacılıkta faaliyetlerimizi artıracağız. Geçen yıl Türkiye’de kurumsal finansmanda bir önceki yıla göre yüzde 55 büyüdük. Daha da büyümeye devam edeceğiz” dedi.

HEDEF ULUSLARARASI

Çok kısa bir süre önce Türkiye’de kurumsal finansman stratejisini daha da güçlendirmeye karar verdiklerini kaydeden Steane, bu kapsamda ING’nin global müşteri ağının ve know how’ının sağladığı avantajlardan yararlanacaklarını söyledi. Steane, özellikle uluslararası arenada aktif olan Türk şirketlerine odaklanmayı, onların hem Türkiye’deki hem de uluslararası alandaki faaliyetlerinde ana bankalarından biri olmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye’de bazı yenilenebilir enerji projeleri dahil çelik, telekomünikasyon, havacılık ve altyapıya kadar geçen yıl birçok projeye finansman sağladıklarını kaydeden Steane şöyle konuştu: “Proje finansamanında büyümeye devam edeceğiz. Türkiye’de yerel rekabet çok güçlü. Ama bizim uluslararası arenada sahip olduğumuz birikim ve avantajlar sektörde fark yaratıyor. Bunların yerel bankalarda olmadığını düşünüyorum. O yüzden buradaki yatırımımızın daha da başarılı olmasında bu avantajımızı kullanıyoruz.”

TÜRK ŞİRKETLERİ ÇOK PAZARLIKÇI

Kurumsal kredi faaliyetlerini iki başlık altında değerlendirdiklerini belirten Christopher Steane şöyle devam etti: “Biri büyük şirketlere ve projeler yaptığımız finansman. Bu alandaki faaliyetlerin kâr marjlarının çok düşük olduğunu itiraf etmeliyim. Çünkü burada çok sıkı bir pazarlık ortamı var. Özellikle Türkiye’de hem rekabet çok yoğun hem de Türk şirketleri çok pazarlıkçı. Dolayısıyla bu alanda iyi bir gelir elde etmek çok zor. Bu yüzden kurumsal finansman alanında özellikle çok gneiş bir perspektifte hizmet verebileceğimiz şirketleri hedefliyoruz. Bir de şirketlerin yurtdışındaki operasyonlarında da onlara destek vermek istiyoruz. Ayrıca sektörel finansman ve hracat kredilerinde de aktif olmak istiyoruz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)