BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING Bank 120 süt odasıyla kadın çalışanlarını destekliyor----

ING Bank 120 süt odasıyla kadın çalışanlarını destekliyor

ING Bank 120 süt odasıyla kadın çalışanlarını destekliyor
06 Ekim 2018 - 12:39 www.finansgundem.com

Kadınların en çok çalışmak istediği kurum olma vizyonuyla faaliyetlerine devam eden ING Bank, doğum sonrası işe dönüş yapan kadın çalışanları için süt odası yapımına devam ediyor

Kadınların iş hayatındaki gelişimini desteklemek üzere sektörde öncü uygulamalara imza atan ING Bank’ın, Genel Müdürlük binasının her katında, Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde ve 120 şubesinde süt odası bulunuyor. 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası kapsamında açıklama yapan ING Bank’ta süt odaları, kadınların iş hayatını kolaylaştırmak için hayata geçirilen uygulamalardan biri.

Süt odası uygulamasıyla, doğum sonrasında işe dönüş yapan kadın çalışanların hayatını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyleyen ING Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahar Özen, çalışanlarının yüzde 55’i kadın olan bir banka olarak İK uygulamalarını, bizzat kadın çalışanlarının önerileriyle şekillendirdiklerinin altını çizdi. ‘Kadının ekonomiye eşit katılımı’ vizyonları doğrultusunda HeForShe hareketinin destekçisi olduklarını hatırlatan Özen, 2016 Mart ayında başlattıkları HeforShe Toplantıları’yla, düzenli olarak üç ayda bir, Türkiye’nin dört bir yanından 25 kadın çalışanla iki gün süreyle bir araya geldiklerini ve burada dinledikleri sorun ve öneriler doğrultusunda hızla harekete geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Unvan bağımsız bu toplantılarda, bankamızın HeforShe Elçisi de olan KOBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır ve Genel Müdürümüz Pınar Abay ile birlikte, çalışanların iş hayatına dair karşılaştıkları problemleri ilk ağızdan dinliyoruz. Süt odası uygulaması da bu toplantılarımız sırasında paylaşılan bir problem sayesinde hayata geçti.”

‘Süt odalarını kullanan çalışanların yüzde 98’i odaları faydalı buluyor’

“Yaptığımız anketlerde, süt odası uygulamamızın kadın çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılandığını gördük. Buna göre, süt odasını kullanan anne çalışanların yüzde 98’i odaları faydalı bulduğunu söylerken, odayı rahatça kullandığını belirtenlerin oranı yüzde 86” diyen Özen, anne-baba olan çalışanlarına yönelik uygulamalarını şöyle özetledi: “Anne olan çalışanlarımız, bebekleri 6 aylık olana kadar maaş kesintisi olmaksızın izinli sayılıyorlar. Ayrıca anne ve baba olan her çalışanımıza, okulların açıldığı ilk gün ‘Okulun İlk Günü’ ve son gün ‘Karne Günü’  izni veriliyor. Çalışanlarımız bunlara ek olarak kendi seçtikleri bir günü çocuklarıyla geçirebilmek için ‘Turuncu Gün’ izin hakkından faydalanabiliyor. Çocuğu kreşe başlayan ebeveyn çalışanlarımıza da kreşin açıldığı hafta ilk gün tam gün, kalan günler ise yarım gün izin hakkı veriyoruz. ING Bank olarak, kadınları çalışma hayatında desteklemeye ve çalışanlarımızdan aldığımız fikirlerle yenilikçi uygulamalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)