BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemInditex, Rusya'da BAE'li Daher gruba satılıyor----

Inditex, Rusya'da BAE'li Daher gruba satılıyor

Inditex, Rusya'da BAE'li Daher gruba satılıyor
26 Ekim 2022 - 08:17 www.finansgundem.com

Zara ve Bershka gibi markaları içinde bulunduran İspanyol moda grubu Inditex, Rusya’daki işini Daher Group'a satıyor.

İspanyol giyim şirketi, Zara'nın sahibi Inditex'in Rusya'daki mağazalarını BAE merkezli Daher Group'a satmayı kabul ettiğini, ancak koşullar değişirse ülkeye geri dönme ihtimalini reddetmediğini açıkladı.

Inditex, Moskova'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ve ardından Batı yaptırımlarının ardından Mart ayında Rusya'daki 500'den fazla mağazasını kapattı.

Kremlin, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer bir dizi Körfez ve Asya ülkesini, şirketleri Rusya'da iş yapmaya teşvik edilen dost ülkeler olarak görüyor.

Inditex, işlemin çoğu mağaza kiralama sözleşmesinin devrini içerdiğinden, anlaşmanın açıklanmayan şartlarının önemli sayıda işin korunmasına izin vereceğini söyledi.

Inditex, Rusya ve Ukrayna için 2022'nin ilk yarısında ayrılan 216 milyon euroluk karşılığın grubun Rusya Federasyonu'ndaki faaliyetlerini durdurmasının etkisini büyük ölçüde kapsadığını da açıkladı.

Ne olmuştu?

İspanyol moda grubu Inditex'in, Rusya'da olan yatırımlarını Asya’dan veya Rusya’dan güvenilir ortaklara devretme olasılığını düşündüğü açıklanmıştı.

Kommersant gazetesi, Samara Bölgesi Tahkim Mahkemesinin 30 Eylül tarihli materyallerine atıfta bulunarak, İnditex’in Rusya’daki işletmelerini Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) bir grup ortağına devredilebileceğini aktarmıştı.

İspanyol moda grubu Inditex, Rusya’dan çıkabilir

 

İspanyol tekstil devi İnditex, tarihinde ilk kez zarar açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)