BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmzacı akademisyenlere gözaltı----

İmzacı akademisyenlere gözaltı

İmzacı akademisyenlere gözaltı
16 Ocak 2016 - 07:27 www.finansgundem.com

Polis, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine imza atan 30 akademisyeni sabah gözaltına aldı.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ adlı bildirisine imza atan akademisyenlere hem üniversite hem savcılıklardan soruşturmalar, dün gözaltılara dönüştü.

KOCAELİ: 21 kişi gözaltına alındı. Başsavcı Mustafa Küçük, “‘Terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Devletin manevi şahsiyetini tahkir etmek’ suçlardan soruşturma açıldı” dedi. Akedemisyenler serbest bırakıldı.

BOLU: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden 2, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 1 akademisyenin evleri ve üniversitedeki odaları arandı. 3 akademisyen savcılıkça serbest bırakıldı.

ERZURUM: Atatürk Üniversitesi’nden araştırma görevlisi Ramazan Kurt gözaltına alındı. Kurt tutuklama istemiyle çıkarıldığı mahkemece bırakıldı.

İSTANBUL: İstanbul Anadolu Başsavcılığı görev alanındaki üniversitelerden 82 ve Bakırköy Başsavcılığı görev alanındaki üniversitelerden 41 öğretim görevlisi hakkında re’sen soruşturma başlattı.

VAN: Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 akademisyene soruşturma başlattı. 1 akademisyen gözaltına alındı.

ZONGULDAK: Gözaltına alınan, Bülent Ecevit Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Öznur Öncül, ifadesinin ardından bırakıldı.

GİRESUN: Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilek Özhan Koçak hakkında savcılık soruşturma başlattı.

BURSA: Uludağ Üniversitesi’nden 3 akademisyen gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Akademisyenler daha sonra serbest bırakıldı.

DENİZLİ: Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Zencir, çağrı üzerine adliyede ifade verdi.

MUĞLA: Sıtkı Koçman Üniversitesi, 9 akademisyen hakkında soruşturma başlattı.

BİNGÖL: Bingöl Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eda Erdener hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim ozel16 Ocak 2016 21:04

    vatan hainliğini pkk seviciliği fitne fesat karıştırıcılığı ifade özgürlüğüyse pes doğrusu fazla söze gerek yok

  • mt16 Ocak 2016 21:00

    Ne demiş akademisyenler? 1)Kuvvetler ayrılığının etkinleştiği parlamenter rejim, 2)Bağımsız yargı, 3)Kişi hak ve hürriyetleri, 4)Adama göre yönetim şekli olmaz demişler. Vatan haini bunlar...

  • mali16 Ocak 2016 20:26

    Üniversitelere PKK lıları dolduran Rektörler de hesap vermeli.

  • Kaçan Grup16 Ocak 2016 16:09

    Düşünce ve ifade özgürlüğü sizlere ömür, bir kez daha.

  • adalet16 Ocak 2016 13:44

    bu adamları savunduğumdan değil ama bazı adamlar bu suçu işleyince bu maddeler yürürlüğe sokulmuyor bazıları ayrıcalıklı. ama bazıları söylesin hemen bir madde ile içeri alınıyor zaten bu mantıkla herkesin içeriye alınması lazım. Tahrik, uyarı, savunma vs gibi şeyleri yapmayan insan mı var ? başımızdakiler her gün yapıyor

  • toby16 Ocak 2016 09:12

    hainlik bölücülük yapan her kim olursa yeri hapistir

  • İmamhatip li mistik 16 Ocak 2016 08:38

    Amerikadaki Prof imza atan oda göz altına alinacakmi başkana kim karşı çıkarsa başına gelecekler, ona göre diğerlerine ders olsun herkez dersine girip çıksın konuşmasın imza atmasın ona göre en büyük başkan bizim baskan

  • Hacı 16 Ocak 2016 08:26

    Silifke boş doldurmak lazım benden olmayan sonu yeni türkiye sırayla yakinda bizede gelir yorum yazdığımız için

  • Vatan 16 Ocak 2016 08:24

    Doğuş, Ciner, Sancak, Demirören, Türkiye gazetesi basın yatını kayıtsız şartsız büyük Başbuğ'a büyük reise bağlılığını sürdürdükce büyük reis muhalefetin yok edecektir!