BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'İmralı mahkumu'ndan kesin talimat----

'İmralı mahkumu'ndan kesin talimat

'İmralı mahkumu'ndan kesin talimat
16 Nisan 2013 - 07:28 www.finansgundem.com

İmralı mahkumu Öcalan, BDP heyeti ile kesin talimatını iletti: Ertelemeyin, gidin

Silahların bırakılması için yürütülen çözüm sürecinde kritik eşik aşıldı, PKK sınır dışına çekiliyor. Kandil ve Avrupa kanadı, "Çekilme başlamazsa süreç tıkanır, erteleme ve ilk adımı at" mesajı yollayan Abdullah Öcalan'ın çağrısına olumlu yanıt verdi. Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre BDP heyeti ile görüşen Abdullah Öcalan, çekilme formülünü netleştirdi. Plana göre örgüte yeni katılanlar küçük gruplar halinde silahsız bir şekilde çıkmaya başlayacak. Silahlarını da en son aşamada çıkacak örgütün silahlı kadrosuna bırakacak.
ÇEKİLME BAŞLIYOR
İmralı'da Öcalan'la görüşen BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile vekil Sırrı Süreyya Önder'in getirdiği mesaj çekilme konusundaki düğümü çözdü. Öcalan'ın çekilme güzergâhı, takvimi gibi teknik ayrıntıları içeren yol haritası da bir iki gün içinde açıklanacak. İmralı'da MİT ile yürütülen görüşmenin detayları konusunda uzlaşma sağlanırken, Öcalan BDP ile 2 saatlik görüşmesinde bunun genel hatları hakkında bilgi verdi. Kandil'e daha önce mektubu götüren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bu görüşmede olmaması ve 20 Nisan'a kadar Avrupa'da temaslarda bulunması dikkat çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)