BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaİMKB neden düşüyor----

İMKB neden düşüyor

İMKB neden düşüyor
30 Ocak 2013 - 19:22 www.finansgundem.com

İkinci seansa satılarla başlayan İMKB'de kayıplar yüzde 3'ü aştı, endeks 79 bin seviyelerine geriledi

BORSAGUNDEM.COM
İlk seansta yatay seyir izleyen İMKB ikinci seansa hızlı düşüşle başladı. Mood'y's'in Türkiye'nin notunu artırmadığını açıklaması ile 80 bin seviyesine kadar gerileyen endekste kar satışları devam ediyor.
Borsagundem.com'a değerlendirmelerde bulunan ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yeliz Karabulut, endeksteki satışların tamamen teknik nedenle yaşandığını ve kar satışlarının görüldüğünü ifade ediyor. Karabulut'un piyasalar için değerlendirmeleri şöyle:
"İMKB 78 BİNE GERİLER, HEDEF 90 BİN"
"81 bin seviyesinin altını kritik olarak söylemiştik. Bu seviyenin kırılması halinde 78 bin seviyesine kadar bir yolunun olduğunu belirtmiştik. Tamamıyla satışların nedenine teknik diyebiliriz. Teknik anlamda 82.700 seviyesini aşması önemliydi. Bu seviyeyi aşamadığı için şimdi teknik anlamda satış baskısı ve kar realizasyonu var. Bu satışlar da 78 bin seviyesine devam edebilir gibi görünüyor.
Bu seviyelere gerilerse yataya dönmesini bekleyebiliriz. 78.000-78.500 aralığında bir hareketli ortalama var. Bu hareketli ortalamada biraz durulmasını sonra tekrardan yukarı doğru yönünü çevirmesini, ilk etapta 90 bin seviyesine yükselmesini bekliyoruz. 78 bin seviyeleri alım için uygun olabilir
Bunun yanında bilanço dönemine giriyoruz. Açıklanan bilançolar ile olumlu bir eğilim olmasını bekliyoruz. Cuma gününden sonra yukarı yönlü bir hareket görülebilir bankalar nezdinde."
“POZİTİF GÖRÜNÜM İÇİN 80 BİN AŞILMALI”
Egemen Menkul Değerler Araştırma Bölümü Yatırım Uzmanı Murat Korkmaz, güne dün gelen tepkinin devamıyla başlayan ve 81.611 gün içi en yüksek seviyesini gören IMKB 100 Endeksi'nin öğle saatlerinden itibaren başta Turkcell ve Akbank hisseleri olmak üzere bankacılık sektörüne gelen satışlarla 79.500 desteğine gerilemiş durumda bulunduğunu söyledi.
Murat Korkmaz, bundan sonraki süreçte 79.500 desteğinin kırılması durumunda, 78.600 bölgesindeki desteğine kadar geri çekilme beklenebileceğine işaret etti.
Korkmaz, gün içi göstergelerin halen aşağı yöne işaret ettiğini düşündükleri endeksteki satışların nedenleri arasında Turkcell kararı, İsrail jetlerinin Suriye sınırını vurduğu yönündeki haberler kadar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın kredi büyümesi konusundaki uyarıları ve bunun sonucu olarak banka karlarındaki azalma öngörülerinin gösterilebileceğini bildirdi.
Tepkilerin bir süre daha satış fırsatı olarak kullanılabileceğini tahmin ettikleri İMKB 100 Endeksi için orta ve uzun vadede pozitif görüşün devam edebilmesi için 80.000 ve üzerinde bir kapanış olması gerektiği görüşünü savunan Murat Korkmaz, "Dolar/TL ve gösterge tahvilin bileşik faizlerinde yatay seyrin bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)